Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un adolescent sirian de 16 ani, suspectat de plănuirea unui atac asupra unei sinagogi din Germania, va rămâne în arest

Ruptly
politie germania

Un adolescent de 16 ani suspectat că plănuia un atac asupra unei sinagogi în oraşul german Hagen va rămâne în arest, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al procuraturii din Dusseldorf, informează dpa.

Cererea de eliberare a acuzatului, care se află în arest de la mijlocul lui septembrie, a fost respinsă în urma audierilor din instanţa inferioară, a precizat purtătorul de cuvânt.

Adolescentul, care este din Siria, a fost arestat după ce poliţia a descins în forţă la sinagogă, chiar de sărbătoarea evreiască Yom Kippur, care în acest an a avut loc pe 16 septembrie.

Autorităţile suspectau că un atac motivat de ideologia islamistă era pe cale să aibă loc. Însă nu a fost descoperită nicio bombă sau componente pentru fabricarea de explozivi, iar tânărul neagă că ar fi avut vreo intenţie de a comite un atac.

Potrivit unor informaţii oferite înainte de autorităţile germane în domeniul securităţii, temeiul pentru arestarea tânărului l-au constituit discuţiile lui pe serviciul de mesagerie Telegram cu o persoană suspectată a fi terorist afiliat grupării Stat Islamic, potrivit Agerpres.ro.

Această persoană l-a contactat pe adolescentul sirian pentru a-i da instrucţiuni, potrivit Serviciilor de Informaţii Externe al Germaniei (BND). Poliţia germană a găsit la rândul său materiale de propagandă islamistă în locuinţa suspectului.

Germania s-a confruntat cu o înmulţire a actelor antisemite în ultimii ani, cele mai multe comise de extrema dreaptă.

În 2019, un extremist de dreapta a comis un atac armat asupra unei sinagogi din oraşul german Halle, împuşcând mortal doi trecători. Atunci poliţia a fost criticată pentru că a ajuns târziu la locul atacului, deşi a reuşit în cele din urmă să-l aresteze pe agresor, care ispăşeşte acum o condamnare pe viaţă pentru aceste crime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.