Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un agent special de la Internal Revenue Service: Crypto este viitorul, dar vedem doar munți și munți de fraudă în această zonă

news.sky.com
hacker

Un agent special de top de la Internal Revenue Service a declarat într-o conferință că NFT-urile și cripto-urile sunt „viitorul”, dar a subliniat că frauda și manipularea sunt încă rampante în spațiu, conform cointelegraph.com.

Ryan Korner de la biroul de investigații penale al IRS din Los Angeles a făcut comentariile evenimentului virtual organizat marți de către USC Gould School of Law, Korner. Bloomberg relatează că Korner a spus:

„Vedem doar munți și munți de fraudă în această zonă.”

El a spus evenimentului că divizia IRS CI recunoaște creșterea semnificativă a sectorului cripto, dar a menționat că utilizarea activelor digitale nu s-a limitat la plăți și tranzacționare. El a subliniat diferite comportamente ilicite, cum ar fi frauda, ​​inclusiv spălarea banilor, manipularea pieței și evaziunea fiscală.

Korner a subliniat în special manipularea pieței, arătând că investitorii de renume au capacitatea de a influența prețurile activelor cu un singur Tweet.

El a vorbit despre implicarea celebrităților în spațiu, gândindu-se poate la exemple precum Kim Kardashian și Floyd Mayweather – care au intrat recent în apă fierbinte pentru promovarea unui simbol presupus fraudulos numit EthereumMax. Korner a spus:

„Nu suntem neapărat căutăm celebrități, dar când fac un comentariu flagrant sau deschis care spune „Hei, IRS, probabil că ar trebui să vii să mă uiți la mine”, asta facem.”

„Acest spațiu este viitorul”

În timpul evenimentului, Korner a declarat motivul pentru care divizia își antrena și își educa în mod activ agenții cu privire la reglementarea cripto și NFT, a fost pentru că „acest spațiu este viitorul” și nu merge nicăieri.

Korner a mai declarat că IRS a colaborat cu alte agenții federale, inclusiv cu Departamentul de Justiție pentru „a se asigura că toată lumea este pe aceeași pagină și rămâne în fața criminalilor”, a spus el.

Anchetatorii IRS au confiscat criptomonede în valoare de 3,5 miliarde de dolari legate de infracțiuni financiare în cursul anului fiscal 2021. Aceasta a reprezentat 93% din toate activele confiscate de divizie în acel interval de timp.

„IRS CI a încheiat anul cu 80 de cazuri în inventarul său la care încă lucra în mod activ în cazul în care încălcarea principală era legată de cripto”, a spus Korner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.