Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada: un al doilea pompier își pierde viața după ce a fost grav rănit în timpul luptei împotriva incendiilor de vegetație

Romania TV
incendiu vegetatie

Un al doilea pompier a murit în Canada după ce a fost rănit în timpul unei intervenţii în incendiile de vegetaţie care afectează ţara, la două zile după ce s-a înregistrat o primă victimă, au declarat duminică autorităţile, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Cu profundă tristeţe anunţăm moartea tragica a unui pompier, decedat în urma unei răni suferite în lupta împotriva unui incendiu în districtul Fort Liard sâmbătă după-amiază", a declarat Jessica Davey-Quantick din cadrul echipelor de salvare din Teritoriile de Nord-Vest.

Acest deces s-a produs în sudul acestei regiuni, în apropierea provinciei Columbia Britanică, unde o tânără de 19 ani, pompier, şi-a pierdut viaţa joi în cursul unei intervenţii.

Teritoriile de Nord-Vest se confruntă în acest an cu o secetă foarte gravă şi mai multe recorduri de temperatură au fost doborâte în unele locuri, în ultimele zile.

În prezent, 89 de incendii sunt în această regiune, dintre care 12 sunt scăpate de sub control. Peste 809.000 de hectare au fost arse în această zonă.

Confruntată cu un an record în ceea ce priveşte incendiile şi mai ales cele de proporţii, Canada este nevoită să lase ca majoritatea să ardă.

În total, peste 10 milioane de hectare au ars deja în acest an, mai mult decât s-a înregistrat în orice ţară şi echivalentul suprafeţei Portugaliei.

În principal este afectată pădurea boreală, departe de zonele locuite, provocând astfel puţine pagube materiale şi umane, dar cu consecinţe grave asupra mediului.

Canada, care datorită locaţiei sale geografice se încălzeşte mai repede decât restul planetei, s-a confruntat în ultimii ani cu fenomene meteorologice extreme ale căror intensitate şi frecvenţă sunt crescute de schimbările climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.