Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns în România și va lucra la Ditrău / VIDEO

Mediafax
sri lanka

Al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la Ditrău, urmând să fie angajat la aceeași brutărie unde lucrează alți doi colegi de-ai săi, dar pe partea de patiserie, potrivit Mediafax.

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a declarat, marți, că cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în localitatea Gheorgheni.

„A sosit aseară (luini seara - n.r.) în Ditrău de la București cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, și este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție. Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus Kollo.

Citește și: Caz ȘOCANT - Un copil de 4 ani este în COMĂ, după ce a mers la stomatolog

Aceasta a spus că noul venit are o iubită în Sri Lanka și vrea să muncească în România pentru a strânge banii să-și cumpere o casă.

Cazul de la Ditrău - unde 350 de săteni au protestat faţă de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie - a ajuns până și în presa internațională.

Cei doi srilankezi au fost angajaţi în mod legal prin intermediul unui agenţii de recrutare la o brutărie din Ditrău, însă localnicii au spus că se tem că imigranţii vor pune în pericol siguranţa comunităţii şi tradiţiile culturale.

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie şi foşti angajaţi. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.