Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ales municipal austriac de extrema dreaptă, pedepsit să urmeze un stagiu de bună purtare pe internet

Food Navigator
europa est austria italia ungaria romania bosnia polonia slovacia

Un ales municipal de extrema dreaptă din Austria, autor al unor comentarii pline de ură pe Facebook, va trebui să urmeze un stagiu de bună purtare pe reţelele sociale introdus pentru a lupta împotriva rasismului pe internet, potrivit unei decizii emise luni de către un tribunal austriac, relatează AFP preluată de Agerpres.

Consilierul municipal în cauză, din oraşul Amstetten (nord), membru al partidului de extrema dreaptă FPOe, la putere în Austria, a compărut în faţa justiţiei pentru că a postat comentarii cu conotaţie homofobă şi rasistă pe Facebook.

El a scris aceste remarci ca reacţie la un recent afiş al companiei austriece de cale ferată OBB, pe care apăreau doi bărbaţi, unul alb şi celălalt negru, care ţineau împreună un bebeluş, făcând publicitate unui card de discount familial.

Tribunalul i-a propus alesului, urmărit în justiţie pentru incitare la ură, să nu-l condamne penal dacă este de acord să urmeze un stagiu de bună purtare pe reţelele sociale, propus de la sfârşitul lui 2017 în cadrul eforturilor de combatere a proliferării declaraţiilor rasiste pe internet. Dosarul va fi clasat definitiv după doi ani de probaţiune.

Graţie modulelor acestei pregătiri, programată pentru o durată de şase luni, acuzaţii ''trebuie să înţeleagă de ce conduita lor este blamabilă, să vadă şi să recunoască cum îşi pot exprima opinia fără să-i discrimineze pe alţii'', a explicat pe pagina sa de internet asociaţia ''Neustart'', aflată la originea acestui program, denumit ''Dialog, mai degrabă, decât ură''.

Alesul a acceptat propunerea, explicând că nu şi-a mai dat seama după ce a băut mai multe beri şi pentru că reclama făcută de către întreprinderea publică nu corespundea viziunii sale despre familie.

Potrivit cifrelor Ministerului austriac de Justiţie, numărul procedurilor judiciare pentru incitare la ură a ajuns de la 516 în 2015 la 827 în 2017, iar numărul condamnărilor de la 49 la 107.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.