Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt nume greu apare pe lista persoanelor care s-au întâlnit cu Donald Trump Jr.

getty
Donald Trump jr.

A opta persoană care ar fi participat la o întâlnire controversată cu Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump, şi cu un avocat rus, anul trecut, a fost identificată, fiind vorba de un director executiv al unui dezvoltator imobiliar rus, relatează marţi Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit CNN, Ike Kaveladze este cel care fusese identificat anterior ca fiind cea de-a opta persoană care a participat la întâlnirea dintre Trump Jr. şi avocata Natalia Veselniţkaia, care a avut loc pe 9 iunie 2016, la New York, ocazie cu care echipa de campanie a preşedintelui Trump se aştepta să primească informaţii compromiţătoare la adresa candidatei democrate Hillary Clinton.

Citeşte şi: Surpriză de proporţii pentru separatiştii proruşi din Ucraina. Moscova şi-a anunţat poziţia oficială faţă de Malorusia

Kaveladze, cetăţean american, este vicepreşedinte al Crocus Group, o companie de dezvoltare imobiliară condusă de miliardarul ruso-azer Aras Agalarov.

Fiul lui Agalarov, Emin, este un om de afaceri şi pop star reprezentat de impresarul de muzică britanic Rob Goldstone care a propus această întâlnire la începutul lunii iunie şi apoi a pus-o la cale prin e-mail cu Trump Jr.

E-mailurile au fost făcute publice de Trump Jr. săptămâna trecută, decizie prin care a susţinut că vrea să dea dovadă de transparenţă totală după ce întâlnirea fusese dezvăluită de presa din SUA, dar fiul cel mare al preşedintelui american a fost acuzat că a solicitat ilegal o contribuţie de la un cetăţean străin în timpul campaniei prezidenţiale.

E-mailurile indică faptul că participanţii la întâlnire au fost Goldstone, Trump Jr., Veselniţkaia, ginerele şi consilierul preşedintelui Trump, Jared Kushner, şi managerul său de campanie de atunci Paul Manafort. Ulterior s-a dezvăluit că lobbyist-ul american de origine rusă Rinat Ahmetşin care lucra cu Veselniţkaia şi un translator angajat de aceasta a participat la întâlnire. Kaveladze a participat la întâlnire ca reprezentant din partea celor doi Agalarov, a afirmat Scott Balber, un avocat al familiei, citat de CNN.

Citeşte şi: Căştile Albastre îşi reduc contingentul din Cipru după eşecul negocierilor de reunificare

Balber a declarat că Kaveladze, care vorbeşte fluent limba rusă, nu a avut 'niciodată un angajament cu guvernul rus în nicio calitate', o declaraţie similară fiind făcută de Veselniţkaia şi Ahmetşin.

Potrivit site-ului lui Kaveladze, acesta a studiat la Academia de Finanţe din Moscova şi a obţinut un MBA la Universitatea New Haven din Connecticut. Kaveladze lucrează pentru Crocus Group din 2004. El a fost implicat într-o schemă de spălare de bani în valoare de un miliard de dolari în care au fost implicaţi brokeri ruşi în anul 2000.

Potrivit altor informaţii publice, Kaveladze, al cărui nume complet este Irakli Kaveladze, s-a născut în fosta republică sovietică Georgia, în 1965, şi a imigrat în SUA în 1991.

Balber a afirmat de asemenea că a primit un telefon de la anchetatorii conduşi de Robert Mueller, consilier special numit de Ministerul Justiţiei pentru a cerceta o posibilă legătură între guvernul rus şi campania lui Trump.

Potrivit serviciilor de informaţii americane, Rusia ar fi intervenit în campania pentru alegerile prezidenţiale din SUA, anul trecut, şi ar exista legături între guvernul rus şi campania lui Trump. Robert Mueller şi mai multe comisii ale Congresului investighează aceste acuzaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.