Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt serviciu privat de ambulanţă va fi SUSPENDAT

ambulanta3

Problemele din sistemul de sănătate din România sunt din ce în ce mai mari. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) ia măsuri dure. A propus suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru un alt serviciu privat de ambulanţă din Capitală, după ce la controalele făcute la începutul verii s-au descoperit lipsuri pe linia de asistenţă medicală de urgenţă.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră a Guvernului: 2 septembrie, zi de DOLIU NAŢIONAL

În urma verificărilor, la un serviciu privat de ambulanţă din Capitală s-a propus suspendarea temporară a activităţii, pe partea de urgenţe, după ce s-au descoperit lipsuri pe linia de dotări cu aparatură de specialitate şi lipsă de cadre medicale specializate. "În cazul unei societăţi comerciale din Bucureşti, s-a procedat la transmiterea la DSPMB ( Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti - n.r.) a raportului de inspecţie aprobat de către conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spre analiză, monitorizare şi aplicare a prevederilor legale în vigoare în ceea priveşte măsura de suspendare temporară, parţial pentru domeniul de activitate «asistenţă medicală de urgenţă şi transport medical asistat în regim privat», pentru care serviciul privat de ambulanţă a fost autorizat potrivit autorizaţiei de funcţionare în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1) din OMS nr. 1519/2009, pentru aprobarea Normelor metodologice de autorizare a furnizorilor privaţi de servicii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi de transport medical asistat şi transport sanitar neasistat, a serviciilor de ambulanţă judeţene şi al municipiului Bucureşti şi a serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD), precum şi a modelului de autorizaţie emis de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti", anunţă DSU, conform mediafax.

Citeşte şi: Andrei Gheorghe a fost dat afară din trustul RCS&RDS: Fostul jurnalist aruncă vorbe grele

Reprezentanţii DSU nu au dat însă numele societăţii. La serviciile private de ambulanţă din Bihor, Brăila, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Mureş, Ialomiţa, Timiş, au fost descoperite alte zeci de nereguli, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.