Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un alt stat american adoptă o lege care legalizează consumul de marijuana în scop recreativ

Freepik.com
marijuana cannabis

Parlamentarii statului american New York au adoptat marţi un proiect de lege care legalizează consumul de marijuana în scop recreativ, iar guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a declarat că o va semna, informează miercuri AFP, potrivit AGERPRES.

Cu acest proiect de lege susţinut de cele două camerele ale statului, unde Partidul Democrat din care face parte Cuomo deţine o puternică majoritate, New Yorkul se va alătura altor 14 state americane şi districtului Columbia unde este autorizată utilizarea canabisului.

"Prea multă vreme interdicţia canabisului a ţintit într-un mod disproporţionat comunităţile de culoare, prin aplicarea unor pedepse aspre cu închisoarea", a declarat guvernatorul statului New York într-un comunicat. "Această legislaţie istorică face dreptate comunităţilor mult timp marginalizate, susţine o nouă industrie ce va face să crească economia şi stabileşte garanţii substanţiale pentru public", a continuat Cuomo.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

Legea le va permite adulţilor de 21 de ani şi peste să cumpere canabis şi să cultive acasă plante pentru consum personal. Totodată, ea va redirecţiona fonduri spre educaţie şi tratarea toxicomaniei.

Statul New York va şterge automat dosarele persoanelor care au fost deja condamnate pentru delicte legate de marijuana, care nu vor mai fi considerate ca atare.

De asemenea, legea va suprima sancţiunile pentru posesie a trei uncii de droguri (85 de grame), noua limită de posesie personală, iar programul existent de distribuţie a marijuanei în scopuri medicale urmând să fie extins.

Biroul de presă al lui Cuomo a declarat că această schimbare ar putea aduce 350 de milioane de dolari suplimentari la veniturile fiscale anuale şi ar putea crea zeci de mii de locuri de muncă. Statul prevede să taxeze vânzările de marijuana cu 9%.

Această decizie intervine în condiţiile în care Andrew Cuomo face obiectul unei anchete pentru hărţuire sexuală şi intimidare, iar administraţia sa este acuzată că a orchestrat ascunderea deceselor legate de COVID-19 în căminele de bătrâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.