Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un ambasador a demisionat 'din motive de sănătate', după ce a furat o biografie a lui Casanova

demisie

Prins în flagrant când încerca să fure o biografie a lui Casanova în cea mai celebră librărie din Buenos Aires, ambasadorul Mexicului în Argentina, Ricardo Valero, a demisionat "din motive de sănătate", a anunţat duminică guvernul mexican, notează AFP, potrivit Agerpres.

Imagini filmate de camerele video la 26 octombrie şi publicate la începutul lui decembrie îl arată pe ambasador strecurând o carte într-un jurnal în timp ce se plimba prin cunoscuta librărie El Ateneo Grand Splendid, considerată una dintre cele mai frumoase din lume şi situată într-un fost teatru.

Citește și: Accident în lanț cu 63 de vehicule: Cel puțin 35 de persoane au fost rănite

Reţinut de supraveghetori, diplomatul a încercat să se justifice arătând mai multe bonuri, dar niciunul nu corespundea cărţii furate, o biografie a aventurierului veneţian şi celebrului seducător Giacomo Gasanova, scrisă de universitarul francez Guy Chaussinand-Nogaret şi având preţul de 640 de pesos argentinieni (circa 9 euro). 

Ambasadorul se află în prezent sub "tratament neurologic", a scris pe Twitter ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, care i-a urat "însănătoşire grabnică". 

Potrivit presei mexicane şi argentiniene, Ricardo Valero, 77 de ani, suferă de o tumoare cerebrală care îi afectează comportamentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.