Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american a fugit din spitalul din Mexic, după ce a aflat că este infectat cu variola maimuței. Turistul călătorise și în Europa

livescience.com
Variola maimuței monkeypox

Un american aflat în vacanță în Mexic a fugit din spital după ce a aflat că a fost diagnosticat cu variola maimuței. Acesta s-a întors în Statele Unite cu un avion.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani s-a prezentat la spitalul din Puerto Vallarta, la sfârșitul săptămânii trecute, cu tuse, frisoane și erupții pe față și corp iar medicii i-au spus că trebuie să rămână în izolare după ce a fost testat pozitiv pentru variola maimuței, conform realitatea.net.

Americanul nu a ascultat însă sfatul medicilor și a luat avionul, pe 4 iunie, înainte ca autoritățile să îl poată localiza.

Bărbatul ar fi participat pe perioada șederii în Mexic la mai multe petreceri într-un club pentru homosexuali.

Un cetățean american cu variola maimuță a evadat dintr-un spital dintr-o stațiune mexicană și a fugit din țară, au declarat miercuri autoritățile locale de sănătate.

Bărbatul de 48 de ani, originar din Texas, a fugit de la spitalul din Puerto Vallarta, pe coasta Pacificului Mexic, weekendul trecut, deși personalul medical i-a spus că ar trebui să fie testat pentru variola maimuțelor și ținut izolat, a anunțat departamentul de sănătate.

Când a ajuns la spital, pacientul avea simptome de „tuse, frisoane, dureri musculare și leziuni asemănătoare pustulelor pe față, gât și trunchi”, a spus agenția.

După ce a fugit de unitatea medicală, texanul s-a dus apoi la hotelul în care era cazat cu partenerul său și a prins un zbor din Puerto Vallarta pe 4 iunie, înainte ca autoritățile să-l poată localiza, scrie France24.com.

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au confirmat autorităților mexicane că pacientul s-a întors în Statele Unite, unde un test a confirmat că are virusul variolei maimuței.

Înainte de a ajunge în Puerto Vallarta pe 27 mai, bărbatul a fost la Berlin, Germania, între 12 și 16 mai, iar ulterior în Dallas, Texas.

În timpul șederii sale în Mexic, a participat la petreceri la Mantamar Beach Club din orașul stațiune Jalisco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.