Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american a ucis nouă persoane într-o biserică iar acum vrea să scape de pedeapsa capitală

scaun electric

Un american adept al aşa-zisei supremaţii albe condamnat acum trei ani la moarte după ce în 2015 a ucis nouă enoriaşi de culoare la o biserică în Carolina de Sud a făcut apel la sentinţă, avocaţii săi invocând starea de sănătate mintală precară a bărbatului, relatează miercuri agenţia Reuters potrivit Agerpres.

Avocaţii federali afirmă că, în momentul procesului, la care s-a apărat singur, Dylann Roof era un tânăr de "22 de ani care a abandonat şcoala în clasa a noua, diagnosticat cu o tulburare din spectrul schizofreniei, autism, anxietate şi depresie şi care a crezut că sentinţa ce urmează să fie pronunţată împotriva sa nu contează, pentru că naţionaliştii albi vor veni să-l elibereze, după războiul rasial pe care îl aştepta să înceapă".

Avocaţii au subliniat în dosarul de apel de 321 de pagini depus marţi că, în deceniile lor de experienţă, nu s-au mai aflat în situaţia de a apăra o persoană "atât de desprinsă de realitate", căreia totuşi i s-a permis în prima instanţă să se reprezinte şi care a fost atunci prezentată de procurori drept "un asasin calculat fără semne de boli mintale".

La 17 iunie 2015, Dylann Roof a ucis nouă persoane într-o biserică a comunităţii de culoare din Charleston, statul Carolina de Sud. Roof le-a spus poliţiştilor care l-au interogat că intenţiona ''să declare un război rasial''. El a stat o oră cu victimele în cursul unei sesiuni de studiere a Bibliei, înainte de a le ucide cu un pistol automat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.