Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american adept al ideologiei supremaţiei albilor, arestat în apropierea Congresului pentru posesie de arme interzise

citigist.com
Donald Craighead

Un bărbat adept al ideologiei supremaţiei albilor a fost arestat luni, la primele ore ale zilei, în apropierea sediului Partidului Democrat la Washington, cu câteva zile înainte de o manifestaţie a partizanilor fostului preşedinte american Donald Trump, a anunţat poliţia de la Capitoliu, transmit AFP şi Reuters.

Donald Craighead, de 44 de ani, domiciliat în Oceanside, California, era la volanul unei camionete pick-up fără plăcuţă de înmatriculare şi se afla în posesia unei baionete şi a unei macete. El a fost arestat pentru posesie de arme interzise în capitala federală, a precizat într-un comunicat poliţia responsabilă cu securitatea Congresului.

Bărbatul le-a explicat poliţiştilor că era 'în patrulare', după care le-a vorbit despre 'ideologia supremaţiei albilor şi alte discursuri legate de supremaţia albilor', afirmă comunicatul.

Cruci gamate şi alte inscripţii naziste erau pictate pe una din oglinzile retrovizoare şi în interiorul vehiculului, potrivit fotografiilor postate de poliţie pe contul de Twitter.

Sediul Partidului Democrat este situat la 500 de metri sud de Capitoliu.

Poliţia afirmă că nu ştie dacă bărbatul a venit la Washington pentru manifestaţia, prevăzută pentru sâmbătă, a partizanilor lui Donald Trump, în sprijinul demonstranţilor arestaţi pentru participarea la asaltul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie, informează Agerpres.ro.

Sute de manifestanţi pro-Trump au forţat intrarea în Congres în momentul în care membrii acestuia erau reuniţi pentru a certifica victoria democratului Joe Biden în faţa preşedintelui în funcţie, republicanul Donald Trump.

Aproape 600 de persoane au fost arestate ulterior pentru participarea la acest asalt, în care au murit cinci persoane.

În timpul scurs de la asalt, sediul legislativului american a mai fost scena unor incidente.

Pe 19 august, un bărbat a ameninţat timp de mai multe ore, înainte de a se preda autorităţilor, că va declanşa un dispozitiv exploziv despre care spunea că se află în maşina sa parcată în faţa Congresului.

Pe 2 aprilie, un poliţist a fost ucis şi un altul rănit când un tânăr a izbit maşina în care se afla într-un baraj care proteja intrarea Capitoliului. Bărbatul a fost împuşcat de poliţişti.

În preziua lui 6 ianuarie, un necunoscut a plasat bombe artizanale, care nu au explodat, în faţa sediilor partidelor democrat şi republican.

Potrivit agenţiei Reuters, poliţia va reinstala un gard înalt în jurul Capitoliului înaintea manifestaţiei de sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.