Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american încarcerat şi acuzat de spionaj în Rusia, operat de urgenţă

gratii

Un fost puşcaş marin americano-britanic, deţinut în Rusia şi acuzat de spionaj, a fost operat de urgenţă pentru hernie, au indicat vineri apropiaţii săi, declarându-se "preocupaţi" de starea sa de sănătate, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

Paul Whelan, 50 de ani, care are şi cetăţenia canadiană şi pe cea irlandeză, a fost arestat în 2018 "în timp ce comitea un act de spionaj", potrivit serviciilor de securitate ruse. El a rămas de atunci în detenţie provizorie şi riscă o pedeapsă de 18 ani de închisoare.

"Am aflat în cursul dimineţii de la Ambasada SUA că starea sănătăţii lui Paul s-a deteriorat", a declarat fratele său, David Whelan, într-un comunicat difuzat în numele familiei.

Potrivit lui, Ministerul de Externe rus a contactat Ambasada americană pentru a o informa că Paul Whelan, care suferă de hernie, a fost operat "de urgenţă" joi seara din cauza unor "puternice dureri abdominale".

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată "cu succes" la Spitalul Sklifosovski din Moscova şi Paul Whelan urma să fie transferat din nou în închisoare începând de vineri, precizează comunicatul.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

"Rămânem preocupaţi de sănătatea lui Paul, mai ales că el ar putea să fie mai susceptibil de a contracta alte boli sau infecţii, acum, în cursul restabilirii sale", subliniază David Whelan.

Rusia este a treia ţară din lume cea mai afectată de epidemia de coronavirus, care nu a ocolit închisorile.

Parchetul rus a cerut luni o pedeapsă de 18 ani de închisoare împotriva lui Paul Whelan, la capătul unui proces care a durat două luni, desfăşurându-se cu uşile închise din cauza măsurilor de luptă împotriva coronavirusului. Verdictul va fi pronunţat în 15 iunie.

Avocatul americano-britanicului afirmă că clientului său i s-a întins o capcană de către una din cunoştinţele sale, care i-a transmis un stick USB conţinând ceea ce Paul Whelan credea că sunt fotografii făcute în timpul unui sejur anterior în Rusia în compania acestuia.

Paul Whelan şi rudele sale au afirmat în mai multe rânduri anterior că nu a fost îngrijit corect pentru hernia sa şi că a suferit maltratări în închisoare. Aceste acuzaţii au fost respinse de Rusia, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.