Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un amiral NATO anunță o nouă zonă fierbinte: Putin ne-a 'trimis pe fentă'. Investiții secrete ale Rusiei, chiar în apropierea SUA

alarabiya.net
Vladimir Putin Kremlin

Relația în curs de dezvoltare dintre Rusia și China crește riscul unui conflict cu NATO în Arctica. Această declarație a fost făcută, sâmbătă, jurnaliştilor, de către șeful Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer, transmite Agenţia Bloomberg, informează Rador Radio România.

Potrivit informaţiilor Bloomberg, Bauer a declarat că NATO trebuie să fie pregătită pentru conflictul din regiune, având în vedere capacitatea Rusiei de a opera în Arctica.

În același timp, Alianța Nord-Atlantică nu se teme că Arctica se va transforma "instantaneu" într-un punct fierbinte. După cum a declarat șeful Comitetului militar al NATO, Rusia investește masiv în bazele aeriene arctice și în alte infrastructuri.

În februarie, ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei și președintele Comitetului înalților funcționari al Consiliului Arctic, Nikolai Korciunov, a declarat pentru TASS că riscurile de incidente neintenționate în Arctica au crescut recent în mod semnificativ.

Potrivit afirmaţiilor diplomatului, situația este agravată și de lipsa dialogului pe linie militară între statele arctice, în primul rând în interesul consolidării încrederii reciproce și prevenirii incidentelor.

Din punct de vedere geografic, Arctica se întinde pe Oceanul Arctic și acoperă zone de uscat în părți din Canada, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Rusia, Suedia și Statele Unite (Alaska).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.