Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UN AN DE RĂZBOI - Impactul invaziei ruse din Ucraina asupra sportului -Abramovici a vândut Chelsea, ruşii au fost interzişi la Wimbledon

ndtvimg.com
razboi

Invadarea Ucrainei de către Rusia a avut un impact răsunător şi asupra lumii sportului, oligarhul rus Roman Abramovici, supus sancţiunilor economice, fiind nevoit să vândă clubul Chelsea, iar la turneul de la Wimbledon jucătorii nu au putut participa, potrivit news.ro.

Invadând Ucraina la 24 februarie, Rusia a încălcat armistiţiul olimpic, conform Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Jocurile Olimpice de iarnă începuseră la 4 februarie şi s-au încheiat la 20 februarie, dar armistiţiul olimpic trebuia respectat de la debutul acestora până la finalul Jocurilor Paralimpice, desfăşurate în perioada 4-13 martie.

Prin Armistiţiul Olimpic sau "Ekecheiria" se solicită " aruncarea armelor şi încetarea tuturor ostilităţilor din întreaga lume, astfel încât oamenilor să li se ofere pacea şi şansa reconcilierii".

Prima reacţie din lumea sportului vine de la jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, care îşi exprimă neîncrederea că Rusia a invadat Ucraina: "Nu pot...Nu cred aşa ceva. Slavă Ucrainei", scrie Svitolina, care după câteva zile refuză, dar apoi se râzgândeşte, şi joacă împotriva rusoaicei Anastasia Potapova la Monterrey.

Svitolina câştigă meciul şi anunţă că donează banii armatei ucrainene.

La Kiev, primarul oraşului este chiar un fost sportiv, Vitali Kliciko, fostul campion mondial la box, alături de fratele său Wladimir, aflându-se pe prima linie a frontului. Şi fostul tenisman Serghei Stahovski îşi anunţă înrolarea în armată, la fel ca şi Alexandr Dolgopolov sau Andrei Medvedev, precum şi fostul pugilist Vasil Lomacenko.

Majoritatea sportivilor din lume îşi exprimă solidaritatea faţă de ucraineni, iar pe stadioanele din Anglia, Franţa, Germania sau România apar mesaje pe care scrie: "Stop războiului".

Sportivi străini şi ucraineni pleacă din Ucraina şi tr

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.