Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic îl devoalează pe Liviu Dragnea: Ce a remarcat la liderul PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea rade zambet Inquam Photos

Stelian Tănase crede că PSD se află în fața celei mai mari provocări! "Trebuie să facă față asteptărilor mari ale electoratului cu resurse foarte modeste", a scris analistul politic pe blog-ul său.

"Marea problemă a guvernului PSD este că trebuie să facă față asteptărilor mari ale electoratului cu resurse f. modeste. PSD, sub mina forte a lui Liviu Dragnea, a promis marea cu sarea. In campanie s-a aplicat tactica veche – Promite orice ! A spus ceea ce a vrut să audă electoratul. A plouat cu cele mai fantasmagorice promisiuni, s-a cultivat la greu iluzia și utopia, s-au alimentat asteptări mult prea mari. Niciodată nu s-a spus cu subiect și predicat din ce fonduri se vor achtia imensele cheltuieli pe care PSD vrea să le angajeze (cel puțin pe hîrtie).

Citește și: FOTO Romania are cel mai mare studio de videochat din lume

Guvernul Grindeanu se vede cu spatele la zid din prima zi. Dragnea are orgoliul ca miniștrii să execute tot ce au debitat cu emfază el&Co toamna trecută. El crede că miniștrii sunt niște muppets, marionete în miinile sale. Miniștrii nu ar trebui să facă altceva decit să bifeze și să aplice punct cu punct programul electoral (sub pretext că asta a votat lumea pesedistă). Dar – atenție – acela nu este un progam de guvernare, ci unul de campanie, menit să cîștige voturi. Economia nu are nimic a face cu asta. Acel așa-zis program nu are valoare operațională. Promisiunile nu se regăsesc in resursele țării, în buget etc. Realizarea lui este imposibilă și prezinta riscul de a arunca țara in haos și criză.

Citește și: SPECTACULOS China a inaugurat cel mai înalt pod din lume / VIDEO

Lucrul cel mai practic pentru noul guvern este să uite repede acel program și să se intoarcă cu fața de la utopie la problemele reale ale țării. Programul acela a avut doar o valoare propagandistică, nu și una practică. Dragnea insistă pe teza că miniștrii sunt simpli executanți și amenință că va veghea ca guvernul „va duce la îndeplinire mărețele sarcini incredințate de partid”- ca să folosesc limba de lemn. Utopia asta va distruge țara dacă guvernul se încăpățînează să aplice programul PSD din campanie. O va indatora pentru citeva generații. Asta dacă nu va fi aruncată în șant și economia între timp nu intra în colaps. Grindeanu și echipa lui trebuie urgent să revină la realitate, la cifre, sa arate modestie si realism, să identifice resursele țării și să-și propună obiective fezabile. Orice altă politică este simplu aventurism.

Citește și: O LEGENDĂ a sportului se retrage la numai 28 de ani: E medaliat cu aur la două ediții ale Jocurilor Olimpice / VIDEO

Rămine in contul liderilor PSD să dea explicații acelui electorat care așteaptă miracolul promis. Cert, el nu se va produce.", a scris Stelian Tănase pe blog-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.