Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic spune totul despre decizia explozivă a României de a expulza un diplomat rus: 'Trebuie să existe responsabilități'

UE rusia

România a intrat în 'hora expulzărilor' care are loc la nivel internațional. Țara noastră a decis să expulzeze un diplomat rus din ţara noastră ca răspuns la uciderea dublului spion rus pe teritoriul Marii Britanii. Acţiunea face parte dintr-o decizie luată la nivel internaţional.

Mai multe țări membre ale Uniunii Europene, dar şi state precum SUA, Canada şi Ucraina au anunţat că expulzează diplomaţi ruşi, după exemplul dat de Marea Britanie. Kremlinul susţine că nu are legătură cu uciderea spionului şi că Putin va răspunde acestei acţiuni.

Citește și: ŞOCANT Traian Băsescu ar fi fost avertizat de legăturile fratelui său cu cei din clanurile interlope: 'Minţea ţiganii şi le jumulea bani' / VIDEO

România a anunţat printr-un comunicat decizia de expulzare a unui diplomat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti. ”...un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și este obligat să părăsească teritoriul Românie”, a anunțat MAE.

Este o decizie luată în acelaşi timp cu statele Uniunii Europene, SUA, Canada şi alte ţări.

“Ne dorim să avem cea mai bună relaţie în ceea ce priveşte securitatea şi apărarea între Europa şi Marea Britanie. Arătând solidaritate transmitem un semnal foarte puternic că ne dorim o astfel de evoluţie”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Citește și: DEZASTRU la ANAF! Ministrul Eugen Teodorovici i-a BLOCAT pe directori în birouri, din cauza slabei colectări: Se anunță o 'ADEVĂRATĂ TRAGEDIE'

“Între variantele pe care România le avea la dispoziţie în această perioadă foarte tensionată, solidaritatea şi coeziunea decizională înăuntru NATO şi Uniunii Europene sunt cât se poate de necesare pentru interesele de securitate ale României. În Marea Britanie arma chimică a fost folosită de Federaţia Rusă, motiv pentru care trebuie să existe responsabilităţi, ori din punctul de vedere al NATO şi UE transmiterea unui semnal de solidaritate este esenţial într-o astfel de situaţie”, a declarat analistul Cristian Diaconescu, potrivit Stirileprotv.ro.

Decizia fără precedent vine după ce Marea Britanie a acuzat Rusia că a folosit o armă chimică numită Novichok în atacul asupra fostului spion Sergei Skripal şi a fiicei sale. Neurotoxina ar fi fost dezvoltată de Rusia încă din perioada sovietică. Federaţia Rusă a negat însă orice implicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.