Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist politic trage un mare semnal de alarmă după ce SUA a cerut Parlamentului să NU VOTEZE legile justiției: 'Tovarăși, treziți-vă '

Curacao Chronicle
Departamentul de stat

Stelian Tănase a comentat pe blog-ul său anunțul Departamentului de Stat al SUA, care a cerut Parlamentului României să nu voteze legile justiției. Analistul politic le-a tras atenția social-democraților, după ce aceștia au invocat suveranitatea României. "Americanii au ajuns la concluzia că nu sunt de ajuns metodele obișnuite de a sensibilizare a unui partener. De cîte ori li s-a spus liderilor PSD că SUA nu văd cu ochi buni așa-zisă reformă a justiției pentru că duce la proliferarea coruptiei, s-au făcut că nu aud.", a scris Stelian Tănase pe blog.

"Departamentul de Stat (Ministerul de externe SUA) a surprins liderii de la Bucuresti dind următorul comunicat, de altfel foarte scurt – ”Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere o legislație care ar putea submina lupta împotriva corupției și ar putea slăbi independența judiciară în România. Această legislație, propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani în construirea unor instituții judiciare puternice, protejate de intervenția politică. Cerem imperios Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției.” E clar? De meditat.

Citește și: Ipoteză cutremurătoare! CTP prevestește BĂTĂI DE STRADĂ din cauza deciziilor PSD: 'Să nu se ajungă până la faza disperării buzunarului și burții'

Cum a reacționat PSD-ul, cel vizat pentru că deține majoritatea parlamentară și împinge spre vot in 2017 o așa-zisa reformă a Justiției ? A ieșit la rampă Lia Olguța Vasilescu. Liviu Dragnea nu a avut curaj. A trimis o femeie să zică ce are el de zis. Iată- ” Să nu uităm că acum îl avem președinte pe Klaus Iohannis, iar ambasador al României în SUA e George Maior(ex PSD totusi n.red). E o explicație a ceea ce se întâmplă acum. Dacă e pe bază de proteste, cred că ar trebui să protestăm și noi. Văd că americanii sunt îngrijorați că protestează niște ONG-uri. O să protestăm și noi!” E o rățoială de mahala, nimic mai mult. Ocolește problema în cauză, vorbeste despre altceva. E cu – Ba pe-a mă-tii !O să făcem si noi un mitig. Atît a ințeles.
Aseară comentatori tv de servici și Servicii au debordat. Au dat o lecție de patriotism ca în anii 80. Au fost multe aprecieri securist- naționaliste cam în tonul lui Conu Leonida, ce-i drept! Argumentul cel mai frecventat a fost cel folosit de Ceaușescu cînd era criticat de SUA cînd venea vorba (amendamentul Jacskon-Vanick) despre respectarea drepturilor omului -in schimbul clauzei națounii celei mai favorizate. Atunci ne plăcea teribil atitudinea Departamentului de Stat. Dictatorul de la București invoca neamestecul în treburile interne, România e un stat suveran, blabla. Evident că nu aborda în nici un fel fondul chestiunii – încălcarea libertăților civile în România.

Citește și: Rareș Bogdan susține SUA după mesajul ferm transmis Parlamentului: 'A fost ultima soluție'

Acum observ aceeași manevră. Se invocă suveranitatea pentru a ocoli tentativa PSD de a limita independența justiției. Tonul categoric al Departamentului de Stat are o singură explicație. Departamentul de stat se află după multe demersuri făcute pe diferite canale diplomatice. Americanii au ajuns la concluzia că nu sunt de ajuns metodele obișnuite de a sensibilizare a unui partener. De cîte ori li s-a spus liderilor PSD că SUA nu văd cu ochi buni așa-zisă reformă a justiției pentru că duce la proliferarea coruptiei, s-au făcut că nu aud .

Acum liderii PSD (Dragnea de fapt) trebuie să decidă da sau nu! Are România nevoie de asistența militară, economică, politică a SUA? Mai consideră ei că SUA sunt principalul nostru aliat ? Ajutorul SUA nu este necondiționat. SUA cere la schimb respectarea strictă a regulilor de joc. Întrebare naivă – Va prefera PSD să arunce România în brațele Rusiei ca să scape de presiunea făcută de SUA. Alternativa ar fi să renunțe la proiectul de așa-zisă reformă a justiției în forma actuală și – la pachet la Liviu Dragnea pe care îl vizează asa-zisa reformă. Ideea că s-ar putea merge în continuare la cacealma, că SUA pot fi prostite, duse cu vorba, este de o mare tîmpenie. Pentru țară ar fi plină de mari riscuri. Tovarăși, treziți-vă la realitate!", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.