Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un analist ucrainean critică dur reforma anunțată de Zelenski: 'Posibile proteste în Ucraina și o criză politică majoră'

g4media.ro
Zelenski Zalujni

Directorul Centrului ucrainean pentru Studierea Problemelor Societății Civile, Vitali Kulik, a declarat pentru televiziunea TSN că, în perioada aprilie-mai a acestui an, Ucraina s-ar putea confrunta cu o criză politică, informează Rador Radio România.

Potrivit expertului, acest lucru ar urma să se întâmple în special din cauza tensiunii dintre șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, și președintele Volodimir Zelenski. "Ne așteptăm - iar studiile noastre indică acest lucru - să avem cea mai apropiată criză politică în lunile aprilie-mai. Va fi o criză de legitimitate. O criză a relațiilor, tensiuni între Bankova (sediul Administraţiei Prezidenţiale, n.r.) și autoguvernările locale, între blocul economic al executivului, fiscalizarea economiei şi afaceri, tensiuni în armată între generali şi soldaţi, tensiune între armată şi civili, tensiuni între oameni..." - notează expertul.

Vitali Kulik: „Schimbările de personal nu vor ajuta la ameliorarea acestor tensiuni!”

"Adică o masă de tot felul de tensiuni care nu ameliorează nimic, acele schimbări de cadre (este vorba despre 'marea resetare' anunţată de Zelenski, n.r.) se vor manifesta într-un fel sau altul în renașterea procesului politic... Marea problemă este legată de formele pe care le va lua această manifestare" - a adăugat Kulik Acesta nu exclude ca toate acestea să se poată manifesta prin proteste. "Prin urmare, în aprilie-mai, ne vom confrunta cu această criză și va trebui să depășim cumva această criză. Există modalități de a depăși această criză, există o oportunitate de a intra în ceva nou, dar va fi oare guvernarea pregătită pentru asta? Şi unde va mai fi atunci ratingul lui Zalujni?" - a conchis expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.