Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un angajat cu experiență al unui parc tematic din Africa de Sud a fost ucis de un tigru siberian

tigru

Un angajat al unui parc tematic privat din Africa de Sud a fost atacat şi ucis de un tigru siberian, specie al cărei habitat se află în curs de refacere, au precizat joi surse din cadrul parcului, citate de EFE.

Incidentul a avut loc miercuri după-amiază la Parcul animalelor de pradă Seaview, din oraşul balnear sud-african Gqeberha (denumit anterior Port Elisabeth), iar persoana decedată, David Solomon, era angajat de 15 ani în cadrul parcului, potrivit agerpres.ro.

Potrivit comunicatului difuzat de Seaview, gardul electric care împrejmuia ţarcul în care trăiau tigrii Jasper şi Jade era în reparaţie, astfel încât Jasper a profitat şi a sărit din ţarc.

"David se afla, din păcate, pe culoarul dintre cele două ţarcuri (...) A încercat să escaladeze gardul dinspre celălalt ţarc, dar Jasper l-a atacat", se arată în comunicat.

Deşi pe corpul îngrijitorului s-au găsit mai multe urme de muşcături, cauza decesului a fost fractură de coloană cervicală în momentul când animalul l-a tras peste gard.

Ulterior, tigrul Jasper a pătruns într-un alt ţarc, în care se aflau alţi doi tigri siberieni, Judah şi Amber, declanşând o confruntare în urmă căreia Judah a murit.

După acest incident, administratorii au închis imediat parcul şi au acordat asistenţă vizitatorilor care se aflau în apropierea ţarcurilor tigrilor pentru a putea ieşi în siguranţă, se mai spune în comunicatul.

Parcul a mai precizat că tigrul Jasper, care nu a mai provocat anterior incidente, a acţionat "sub influenţa hormonilor" (a încercat să se apropie de femela Amber) şi "nu există planuri" pentru sacrificarea animalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.