Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un aparat pentru terapii de substituire renală va fi donat Spitalului de Boli Infecţioase, la iniţiativa mitropolitului Olteniei

www.doc.ro
Aparat substituirea renala

Un aparat pentru terapii de substituire renală, pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus aflaţi în stare gravă, va fi achiziţionat şi donat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Craiova de către Arhiepiscopia Craiovei şi Asociaţia Vasiliada, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Craiovei, demersul a fost iniţiat de mitropolitul Irineu a Olteniei, arhiepiscop al Craiovei, iar achiziţia acestui aparat se va face cu sprijinul unei companii private.

"Luând act de măsurile sanitare speciale de ajutorare a persoanelor infectate cu virusul COVID-19, precum şi de nevoile din unităţile spitaliceşti privind asigurarea de echipamente şi aparatură medicală specială, Arhiepiscopia Craiovei şi Asociaţia Vasiliada, cu sprijinul SC QFORT SA, vin în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Craiova.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

Astfel, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, au fost demarate procedurile privind achiziţionarea unui aparat pentru terapii de substituire renală, necesar pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19, aflaţi în stare gravă", se precizează în comunicat.

Aparatul va intra în dotarea secţiei ATI a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Craiova şi va asigura terapii sigure pentru supleerea funcţiilor renale, hepatice sau pulmonare la pacienţii în stare critică.

Această donaţie se înscrie în seria de acţiuni din campania "Dragostea nu cade niciodată" iniţiată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociaţia Vasiliada pentru sprijinirea persoanelor aflate în situaţii de risc, în contextul pandemiei COVID-19.

Prin această campanie se asigură alimente neperisabile, produse de igienă, dar şi consiliere psihologică şi socială persoanelor vârstnice şi celor izolate la domiciliu.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, îndeamnă preoţii, monahii şi credincioşii la rugăciune sporită şi dragoste faţă de semenii aflaţi în nevoie în această perioadă, notează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.