Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un apropiat al comandantului şef al armatei ucrainene ucis de ziua lui. Un dispozitiv exploziv a explodat într-unul dintre cadourile sale

Valeri Zalujnîi

Un consilier apropiat al comandantului şef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi a fost ucis luni în explozia unui obiect care i-a fost trimis de ziua lui, a anunţat responsabilul militar pe Telegram, relatează AFP, conform AGERPRES.

"În circumstanţe tragice, asistentul şi prietenul meu apropiat, maiorul Ghennadii Ceastiakov, a fost ucis (...) de ziua lui", a postat Zalujnîi.

"Un dispozitiv exploziv a explodat într-unul dintre cadourile sale", a precizat el, fără a face publice mai multe detalii, anunţând deschiderea unei "anchete preliminare".

"Cauzele şi circumstanţele vor fi stabilite în cursul anchetei", a adăugat el.

Moartea lui Ghennadii Ceastiakov este "o pierdere grea pentru forţele armate ucrainene şi pentru mine personal", şi-a exprimat el regretul şi într-un comunicat publicat pe Instagram.

Atentatele care îi vizează pe liderii ucraineni sunt relativ rare de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, în timp ce mai mulţi responsabili ruşi de ocupaţie şi susţinători ai ruşilor au fost vizaţi de atacuri, în special cu bombă, notează AFP.

În aprilie anul trecut, un celebru blogger militar rus cunoscut sub numele de Vladlen Tatarskii a fost ucis în explozia unei statui primite cadou la Sankt-Petersburg, în nord-vestul Rusiei.

De asemenea, în august 2022 a murit în explozia maşinii sale Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, un susţinător vocal al invaziei ruse în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.