Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un artist rus a protestat împotriva FSB-ului și a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Pavel Krisevici

Tribunalul Tverskoi din Moscova l-a condamnat pe artistul rus Pavel Krisevici la cinci ani de închisoare pentru o reprezentație de artă interpretativă susţinută în Piața Roșie, în iunie 2021, anunţă Avtozak LIVE, informează Rador.

Krisevici a fost găsit vinovat de acte de huliganism şi folosirea armelor, comise de un grup de persoane în mod deliberat printr-un acord stabilit în prealabil (Partea 2 a Articolului 213 din Codul Penal al Federației Ruse).

Activistul civic Pavel Krisevici s-a răstignit, în mod simbolic, în faţa sediului FSB. Acesta a turnat vopsea de culoare roşie peste el şi şi-a legat mâinile de cruce, pentru a imita răstignirea lui Isus Hristos.

Activistul rus a vrut să-şi manifeste dezacordul faţă de dosarele penale deschise la comandă politică, dar şi solidaritatea faţă de deţinuţii politici. De aceea, înainte de a urca pe scaunul din faţa crucii, el a dat foc la mai multe documente, despre care presa rusă scrie că ar fi dosarele deţinuţilor politici.

Cinci ani de închisoare este termenul cerut de parchet pentru spectacolul susţinut de Krisevici, care a pledat nevinovat în timpul procesului.

Împreună cu Krisevici, a fost reținută şi jurnalista Nika Samusik, care a prezentat evenimentul în presă. Inițial, aceasta a fost și ea suspectă într-un dosar penal de huliganism, dar, în luna septembrie 2021, ancheta a stabilit că ea nu a fost implicată în acțiune, iar dosarul a fost clasat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.