Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un atac aerian israelian asupra orașului sirian Damasc a dus la moartea a două persoane civile

AP
avion lupta

Doi civili sirieni au fost ucişi marţi într-un atac aerian israelian, a anunţat presa de stat, al patrulea atac de acest fel asupra zonelor controlate de guvern în această ţară devastată de război în mai puţin de o săptămână, relatează AFP, citat de news.ro.

"La ora 00:15 (2115 GMT luni) inamicul israelian a efectuat un atac aerian... iar atacul s-a soldat cu moartea a doi civili", a declarat agenţia de presă de stat SANA, citând o sursă militară.

Atacul a venit din direcţia "Golanului sirian ocupat, vizând unele puncte din apropierea Damascului şi din regiunea sudică", a precizat aceasta, adăugând că apărarea aeriană a interceptat "majoritatea" rachetelor.

Pe parcursul a peste un deceniu de război civil în Siria, Israelul a lansat sute de lovituri aeriene pe teritoriul sirian, vizând în principal forţele susţinute de Iran şi luptătorii libanezi Hezbollah, precum şi poziţii ale armatei siriene. SANA raportase anterior "o explozie auzită în apropierea Damascului". observatorul de război Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a oferit acelaşi bilanţ al morţilor civili, directorul său Rami Abdel Rahman adăugând că "un număr necunoscut de luptători susţinuţi de Iran au fost, de asemenea, ucişi" în atac.

Ploaie de rachete israeliene

Israelul a tras "baraje de rachete care au vizat zone militare controlate de grupuri susţinute de Iran şi de apărarea antiaeriană a regimului", a declarat monitorul cu sediul în Marea Britanie şi cu o gamă largă de surse din interiorul Siriei. O rachetă israeliană a ţintit un radar în zona rurală din Sweida, în timp ce o alta a lovit o fabrică de sticlă din zona Al-Kiswah, în zona rurală a Damascului, ucigându-i pe cei doi civili, a precizat organizaţia. Monitorul a declarat anterior că rachetele au vizat, de asemenea, vecinătatea Aeroportului Internaţional din Damasc şi un complex iranian din apropierea zonei Sayyida Zeinab, apărarea aeriană siriană interceptând cel puţin două rachete.

Duminică, doi luptători afiliaţi Iranului au fost ucişi într-un atac aerian israelian asupra unor ţinte din Siria, potrivit monitorului, iar SANA a raportat că cinci soldaţi sirieni au fost răniţi. Israelul a lovit duminică dimineaţa devreme în apropiere de oraşul Homs din vestul ţării, după ce a lovit capitala siriană joi şi vineri dimineaţa devreme. Un atentat rar cu maşină capcană a zguduit duminică şi Damascul, fără a se înregistra morţi şi fără ca vreo parte să revendice responsabilitatea.

În timp ce Israelul comentează rareori loviturile pe care le efectuează în Siria, acesta a declarat în mod repetat că nu va permite Iranului, inamicul său de moarte, să îşi extindă amprenta în ţara devastată de război. Războiul sirian a izbucnit în 2011, odată cu reprimarea brutală a protestelor paşnice antiguvernamentale, şi a escaladat într-un conflict armat mortal care a atras puteri străine şi jihadişti globali. Peste o jumătate de milion de persoane au fost ucise şi aproximativ jumătate din populaţia siriană dinainte de război a fost forţată să îşi părăsească locuinţele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.