Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un atac cibernetic asupra companiei spaniole de electricitate Iberdrola a afectat 1,3 milioane de clienţi

facebook.com
internet hacker

Un atac cibernetic asupra companiei spaniole de electricitate Iberdrola a afectat 1,3 milioane de clienţi ai acesteia, deşi hackerii nu au putut accesa datele bancare, fiscale sau de consum de energie electrică ale utilizatorilor, relatează agenţia EFE.

După cum au confirmat pentru EFE surse din companie, incidentul s-a rezolvat în aceeaşi zi şi hackerii au avut acces doar la numele, prenumele şi cartea de identitate a respectivilor clienţi ai Iberdola.

Atacul s-a produs pe 15 martie şi a fost urmat de alte atacuri "masive" pe care compania a putut să le blocheze şi să evite un succes al acestora, potrivit Agerpres.ro.

Atacurile au avut loc în aceeaşi zi în care şi alte instituţii şi companii spaniole, precum şi europene au suferit aceeaşi problemă.

Iberdrola este una dintre cele mai mari companii de electricitate la nivel internaţional şi este principalul grup energetic din Spania, după capitalizarea bursieră.

Compania furnizează energie pentru circa 100 de milioane de persoane din diferite ţări şi dezvoltă activităţi de energie regenerabilă, reţea şi comerciale în Europa, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Mexic şi Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.