Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un atlet libanez cu dizabilităţi va merge în Arctica unde va depune o carte a papei Francisc

vaticannews
papa francisc

O sută de kilometri parcurşi în cârje în Arctica: un atlet libanez cu paralizie motorie va merge în arhipelagul norvegian Svalbard unde va depune o carte a papei Francisc pentru a atrage un semnal de alarmă privind încălzirea globală, relatează AFP.

Michael Haddad, care se deplasează cu ajutorul unui exoschelet după un accident care l-a făcut să-şi piardă 75% din funcţiile motorii, va depune cartea într-un buncăr, care adăposteşte cea mai mare rezervă de seminţe din lume.

Cartea scrisă de papa Francisc, "De ce sunteţi fricoşi? Încă nu aveţi credinţă?" reuneşte texte scrise de liderul Bisericii Catolice în timpul primului val de COVID-19, în 2020.

Sportivul de anduranţă, de asemenea Ambasador al bunăvoinţei al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) pentru statele arabe, a anunţat la sfârşitul anului 2019 că va încerca această performanţă pentru a atrage atenţia asupra efectului devastator al schimbărilor climatice. Programat pentru 2020, proiectul a fost amânat din cauza COVID-19 şi reprogramat pentru februarie 2022, potrivit Agerpres.ro.

În Svalbard, situat la 1.300 km de Polul Nord, Michael Haddad va depune cartea binecuvântată de papă într-un buncăr ce adăposteşte cea mai mare rezervă de seminţe din lume, menită să garanteze o salvare a principalelor specii cultivate.

"Persoanele cu dizabilităţi reprezintă 15% din populaţia lumii. Criza climatică le va afecta vieţile mai mult decât oricărei alte persoane din lume. Imaginaţi-vă în cazul unei inundaţii: oamenii aleargă, iar cei aflaţi într-un scaun cu rotile rămân blocaţi", a declarat Michael Haddad pentru AFP, vineri, cu ocazia unei conferinţe de presă organizate la ambasada Italiei la Vatican.

Haddad, care afirmă că este mânat de "credinţă şi determinare", va fi însoţit de o echipă de profesionişti în timpul acestei curse care ar trebui sa dureze "între 10 şi 14 zile".

Paralizat în urma unui accident de jet-ski la vârsta de şase ani, Haddad se deplasează folosind un exoschelet de înaltă tehnologie conceput de cercetători, medici şi oameni de ştiinţă, care îi stabilizează pieptul şi picioarele pentru a-i permite să se mişte.

Înainte de acest proiect, atletul libanez în vârstă de 40 de ani a avut mai multe performanţe, precum escaladarea unor munţi, traversarea deşertului sau maratoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.