Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion care transporta iranieni, reţinut în Argentina

Operation World
Argentina

Un avion Boeing 747 venezuelean care transporta 14 membri ai echipajului venezueleni şi cinci iranieni este reţinut de luni în sudul Argentinei, după ce a provocat suspiciuni cu privire la motivele intrării sale în ţară, au declarat, duminică, surse oficiale, relatează AFP preluat de agerpres.

Avionul, care transporta piese auto, este blocat pe aeroportul Ezeiza. Autorităţile care se ocupă de probleme de migraţie au explicat într-un comunicat că ''atunci când există o suspiciune întemeiată că intenţia reală din spatele intrării (în ţară) diferă de cea declarată în momentul obţinerii vizei (... ) nu va fi permisă intrarea pe teritoriul argentinian''.

Autorităţile locale au dat asigurări că nimeni nu a fost reţinut şi că echipajul a fost cazat în hoteluri cu permis de şedere temporară.

Paşapoartele iranienilor au fost confiscate, dar autorităţile au dat asigurări că le-ar putea recupera dacă părăsesc ţara cu un zbor regulat, în timp ce investigaţiile sunt în desfăşurare.

Ambasadele Iranului şi Venezuelei au fost informate ''pe cale diplomatică'', au precizat sursele citate.

Argentina consideră încă sensibilă prezenţa la bordul avioanelor a unor pasageri iranieni din cauza alertelor roşii emise de Interpol împotriva unor iranieni acuzaţi că ar avea legătură cu atentatul cu bombă din 1994 asupra centrului AMIA al comunităţii evreieşti argentiniene, care a făcut 85 de morţi şi 300 de răniţi.

Potrivit presei locale, avionul aparţine companiei venezuelene Emtrasur şi a fost achiziţionat în februarie de la compania iraniană Mahan Air, care este cercetată în Statele Unite pentru presupuse legături cu forţele militare de la Teheran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.