Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion charter de proveniență franceză care zbura spre Moscova s-a prăbușit

captură facebook
prigojin avion prabusit

UPDATE 21 ianuarie, ora 13:00

Autorităţile ruse au anunţat duminică deschiderea unei anchete după ce un avion care se crede că avea la bord şase persoane, inclusiv cetăţeni ruşi, s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului, relatează AFP.

"Un avion Falcon 10 înregistrat în Federaţia rusă a dispărut de pe radar în seara de 20 ianuarie în timp ce se afla în spaţiul aerian al Afganistanului. (...) Potrivit informaţiilor preliminare, la bord se aflau şase persoane - patru membri ai echipajului şi doi pasageri", a precizat autoritatea aviaţiei civile, Rosaviaţia.

Aceeaşi sursă a mai menţionat că avionul, construit în 1978 de societatea franceză Dassault Aviation şi aparţinând companiei Athletic Group LLC şi unei persoane particulare, efectua un "zbor medical pe ruta Gaya (India) - Taşkent (Uzbekistan) - Iukovski (Rusia) şi "sunt în curs căutări pentru găsirea aparatului".

Agenţia rusă Ria Novosti a indicat că este vorba de un zbor privat, plătit de un cetăţean rus care călătorea alături de soţia sa, tot de cetăţenie rusă, "imobilizată şi în stare gravă"

Procuratura rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru "încălcarea normelor de securitate soldată cu moartea prin neglijenţă a cel puţin două persoane".

Responsabili provinciali citaţi de Reuters şi AFP au anunţat mai devreme că un avion s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului, fără a putea face alte precizări dat fiind că accidentul s-a produs într-o regiune greu accesibilă.

Știrea inițială

Autoritatea rusă pentru aviaţie a anunţat duminică dispariţia de pe radare, deasupra Afganistanului, a unui avion înregistrat în Rusia, având la bord probabil şase persoane, după ce responsabili provinciali afgani au afirmat că există informaţii privind prăbuşirea unui avion în nord-estul ţării, relatează Reuters.

Autorităţile ruse au mai spus că este vorba de un zbor charter de ambulanţă care venea din India, via Uzbekistan, având ca destinaţie Moscova şi că avionul este un aparat de producţie francez Dassault Falcon 10, din 1978, scrie agerpres.ro.

Un avion s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului, au anunţat duminică responsabili provinciali citaţi de Reuters şi AFP, fără a face alte precizări.

Poliţia a primit informaţii de la localnici, dar nu a putut fi stabilit locul exact al prăbuşirii, nu se ştie nimic despre victime şi despre ce avion este vorba.

Incidentul s-a produs în cursul nopţii în provincia Badakhshan, care are graniţă cu Tadjikistan, China şi Pakistan şi este traversată de masivul Hindu Kush, cu vârfuri de peste 7000 de metri.

Zona prăbuşirii se află la circa opt ore pe şosea de capitala provincială Faizabad, a menţionat, pentru France Presse, Zabihullah Amiri, responsabil al departamentului de informaţii al provinciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.