Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un avion rusesc s-a prăbușit: Toți cei 26 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului AU MURIT, în Siria

UPDATE

Un avion rus de transport militar s-a prăbuşit marţi la aterizarea la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, care a revizuit la 39 numărul celor decedaţi, toţi militari, transmite AFP. Cu excepţia prăbuşirii în Marea Neagră a unui avion rusesc Tupolev 154 care se îndrepta spre aceeaşi bază în decembrie 2016, când au murit 92 de persoane, acesta este cel mai grav accident legat de intervenţia militară declanşată de Rusia în Siria în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad.

Bilanţul accidentului de marţi urcă la 84 numărul militarilor ruşi care şi-au pierdut viaţa în Siria de la începutul intervenţiei Moscovei, conform datelor oficiale.

Citește și: SURPRIZĂ! Cine este europarlamentarul român care a MUNCIT pe un vas de croazieră

Accidentul 'pare să fi fost cauzat de o problemă tehnică', adaugă Ministerul Apărării, precizând că aparatul nu a fost vizat de tiruri.

O comisie a ministerului va studia 'toate versiunile posibile a ceea ce s-a întâmplat', menţionează comunicatul, fără a da detalii despre ocupanţii avionului sau circumstanţele accidentului.

Citește și: România NU mai are nicio doză de imunoglobulină! Cât costă UNA

Un purtător de cuvânt al parchetului militar, citat de TASS, a declarat că a fost deschisă o anchetă vizând posibile încălcări ale regulilor de securitate. Comitetul de anchetă rus a menţionat, într-un comunicat, că a deschis la rândul său o anchetă şi că avionul efectua un zbor regulat.

Aparatele An-26 sunt utilizate de arma rusă pentru transport de trupe sau materiale pe teritoriul Siriei, a scris Kommersant, în timp ce mai multe surse media au relatat că avionul decolase de la baza militară siriană Kweires, de unde urma să ajungă la Hmeimim.

Citește și: Surpriză mare din partea sponsorului său: Ce cadou a primit Simona Halep

Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre accident şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţiile ruse.

Baza aeriană Hmeimim, situată în fieful alawit al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a fost mai întâi pusă la dispoziţia Rusiei de regimul de la Damasc la începutul intervenţiei militare ruse, în septembrie 2015. Ulterior a devenit o bază permanentă a aviaţiei ruse, care a desfăşurat zeci de avioane de atac şi de bombardiere.

Citește și: Încă o reușită a lui Ion Țiriac: Cine sunt cei mai bogați oameni din lume și pe ce loc se află miliardarul

În ultimele luni, baza a fost vizată de mai multe atacuri, cel mai important având loc la 31 decembrie, când tiruri de mortiere cu autori neprecizaţi au ucis doi militari şi au avariat grav şapte avioane.

An-26, un bimotor cu elice, de scurt şi mediu curier, poate transporta până la 40 de persoane. A fost lansat în 1969, ultimele modele fiind fabricate în 1986.

Citește și: Regele manelelor a fost audiat de DIICOT: Dosar controversat de proxenetism și crimă organizată

Știrea inițială

Un avion rusesc de transport s-a prăbuşit marţi în Siria, în apropierea bazei aeriene de la Hmeimim, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, transmit RIA şi Reuters.

Toate persoanele aflate la bord - 26 de pasageri şi şase membri ai echipajului - şi-au pierdut viaţa în accident, a indicat Ministerul Apărării.

Citește și: Un hipermarket de top a vândut FRUCTE STRICATE! Ce a pățit acesta și unde s-a întâmplat

Aparatul An-26 s-a prăbuşit în apropierea bazei de la Hmeimin în timpul aterizării, a menţionat aceeaşi sursă, scrie agerpres.ro.

Primele informaţii privind cauza prăbuşirii indică spre o posibilă defecţiune tehnică.

Citește și: Scandal MARE! Cui îi cere Victor Ciutacu 100.000 de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.