Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un băcăuan a fost amendat cu 7.000 lei pentru că a refuzat să sterilizeze cei şapte câini pe care îi deţine

flipboard.com
caini caine

Un bărbat din localitatea băcăuană Horgeşti a fost amendat de poliţişti cu 7.000 lei pentru că a refuzat să sterilizeze cei şapte câini pe care îi deţine.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru, a declarat, marţi, că la sosirea poliţiştilor, în urma unei sesizări la 112, bărbatul nu a prezentat documente legale pentru cei şapte câini, prin care să ateste asimilarea la o rasă omologată.

"Medicul veterinar de liberă practică din comuna Horgeşti s-a oferit să sterilizeze şi să identifice gratuit exemplarele canine pe care le deţine persoana în cauză, dar bărbatul a refuzat. Întrucât bărbatul nu a identificat şi sterilizat exemplarele canine pe care le deţine, a fost sancţionat contravenţional cu suma de 7.000 lei", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Poliţiştii reamintesc că este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân, aparţinând rasei comune sau metişii acestora, excepţie făcând exemplarele cu regim special, potrivit Agerpres.

Nerespectarea acestor dispoziţii se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

De asemenea, potrivit legii, identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie şi se suportă de către aparţinător, iar vaccinarea contra rabiei a câinilor şi a pisicilor în vârstă de peste 3 luni în România este obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.