Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost condamnat în Suedia pentru spionarea refugiaților tibetani

tibet

Un bărbat, ale cărui cetățenie și naționalitate nu au fost precizate, a fost condamnat la 1 an si 10 luni de inchisoare în Suedia pentru spioanrea refugiaților tibetani din această țară, acesta transmițând informațiile unui agent ce lucreaza pentru serviciile de securitate chineze.

Tribunalul a declarat că bărbatul condamnat a călătorit de mai multe ori în Polonia pentru a se întâlni cu un ofiţer de informaţii chinez şi că aceste întâlniri făceau parte dintr-un proces cuprinzător de spionare a tibetanilor care trăiesc în Suedia.

"Chiar dacă informaţiile colectate de bărbat ar părea banale, ele ar fi putut provoca daune considerabile tibetanilor atât în Suedia cât şi în străinatate", a declarat judecătorul într-un comunicat.

Respectivul cetațean, care are mama tibetană și ajuns in Suedia ca refugiat prin Nepal, era suspectat că strângea informaţii despre locuinţele exilaţilor, situaţia familială, activităţile politice şi întâlnirile lor.

Grupurile internaţionale pentru drepturile omului şi exilaţii condamnă în mod curent ceea ce numesc dominaţia opresivă a Chinei, afirmând că supravegherea omniprezentă şi desfăşurarea forţelor militare sunt folosite pentru a intimida şi reduce la tăcere disidenţa. China respinge acuzaţiile.

În Suedia traiesc aproximativ 140 de tbetani potrivit Comunitatii Tibetane din Suedia, relateaza agerpres

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.