Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a fost ucis și un altul grav rănit în urma prăbușirii unei mine de aur în Australia

https://www.desiringgod.org/articles/your-bible-is-a-gold-mine
mină de aur

Cei doi au fost loviți de căderile de pietre la 500 de metri sub pământ, la situl din Ballarat, lângă Melbourne, miercuri după-amiază, ora locală. Alți 29 de mineri s-au refugiat într-o "capsulă de siguranță" din apropiere, iar bărbatul rănit a fost evacuat aproape patru ore mai târziu, informează BBC.

Un sindicat a criticat aspru incidentul, care va fi investigat de un organism de reglementare a locului de muncă.

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 37 de ani a fost recuperat la fața locului - la aproximativ 3 km de intrarea în mină - joi dimineața devreme. Colegul său rănit, în vârstă de 21 de ani, fusese stabilizat de paramedici și scos din mină cu o seară înainte, au declarat autoritățile.

Bărbatul a suferit răni în partea inferioară a corpului și a rămas internat în spital joi, potrivit poliției din Victoria.

Proprietarul minei, Victory Minerals, a precizat într-o declarație că "cu mare tristețe confirmăm că unul dintre ai noștri a decedat".

Sindicatul muncitorilor australieni a declarat că minerii efectuau un stil manual de extracție cunoscut sub numele de "air legging". Acesta a declarat că tehnica - care implică utilizarea unui burghiu portabil pentru a fora în rocă - a fost eliminată treptat în unele mine din cauza problemelor de siguranță.

"Această moarte ar fi putut fi evitată", a declarat secretarul filialei, Ronnie Hayden, pentru ABC. "Cu siguranță ne-am aștepta ca legile noastre privind omorul prin imprudență la locul de muncă să intre în vigoare din această cauză".

Reacția premierului statului Victoria

Premierul statului Victoria, Jacinta Allen, a declarat că se gândește "la fiecare muncitor și la fiecare familie" afectată de accident, dar a spus că este "prea devreme pentru a face speculații" cu privire la cauza acestuia.

Victory Minerals a refuzat să comenteze când a fost contactată de BBC.

În 2021, un organism de reglementare de stat l-a pus în gardă pe fostul operator al minei, după prăbușirea unui tunel care a implicat 600 de tone de rocă. Iar în 2007, mina a ținut prima pagină a ziarelor atunci când o cădere de pietre a lăsat 27 de muncitori prinși la aproximativ 700 de metri sub pământ. Toți au fost ulterior salvați în siguranță.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.