Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat a murit şi peste trei milioane de persoane au fost sfătuite să evacueze zonele în care locuiesc, din cauza taifunului Hagibis

Taifunul Hagibis

Un bărbat a murit şi peste trei milioane de persoane au fost sfătuite să evacueze zonele în care locuiesc, taifunul Hagibis urmând să lovească sâmbătă Tokyo, cu cele mai puternice vânturi şi precipitaţii din ultimii 60 de ani, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Taifunul a adus deja precipitaţii record în regiunea Kanagawa, la sud de Tokyo.

Ageţia Japoneză de Meteorologie a lansat cel mai înalt nivel de alertă pentru unele zone din Tokyo, Kanagawa şi alte cinci prefecturi, avertizând că precipitaţii în cantităţi atât de mari au loc doar o dată la câteva zeci de ani.

Pe aeroporturile Heneda din Tokyo şi Narita din Chiva nu mai aterizează avioane, iar trenurile care fac legătura cu aeroporturile au fost suspendate, ceea ce a dus la anularea a peste o mie de zboruri.

Citește și: Zece cetăţeni afgani care au trecut ilegal graniţa din Serbia au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa

Oficiali din prefectura Kanagawa au anunţat că vor elibera apă de la barajul Shiroyama şi au alertat localnicii din zonele în care se află râurile din apropiere.

Vântul puternic a provocat deja daune în Chiba, la est de Tokyo, unde în urmă cu o lună un alt taifun a distrus 30.000 de case. Un bărbat care avea aproximativ 40 de ani a murit într-o maşină răsturnată, sâmbătă dimineaţă, şi alte cinci persoane au fost rănite după ce vântul a distrus acoperişurile mai multor case.

Autorităţile au sfătuit populaţia să părăsească zonele cu risc de inundaţii şi alunecări de teren.

Experţii au avertizat că Tokyo, pregătit pentru cutremure, este vulnerabil în caz de inundaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.