Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat, băgat la puşcărie în ancheta cu privire la luarea de ostatici de la Hyper Cacher

ciocanel judecator

Un bărbat reţinut pe 20 martie în cadrul anchetei privind atentatele din ianuare 2015 de la Paris a fost inculpat vineri cu privire la asociere teroristă criminală de răufăcători şi plasat în detenţie provizorie, a declarat marţi o sursă judiciară, relatează AFP. Anchetatorii şi justiţia vor să stabilească rolul pe care l-a putut juca în furnizarea de arme lui Amedy Coulibaly, care a ucis patru persoane de confesiune iudaică în atacul de la Hyper Cacher, la Porte de Vincennes, la Paris, pe 9 ianuarie 2015.

Amedy Coulibaly a ucis, cu o zi înainte, o poliţistă la Montrouge, la periferia pariziană. Alte cinci persoane, reţinute odată cu bărbatul inculpat, au fost eliberate din cauza absenţei unor probe suficient de incriminante ”în acest stadiu”, potrivit sursei citate. Unele dintre aceste persoane s-au aflat în legătură cu suspecţi inculpaţi deja în cadrul anchetei, potrivit unei surse apropiate dosarului.

În total 15 bărbaţi au fost inculpaţi în această anchetă, suspectaţi că i-au oferit, în diverse grade, un ajutor logistic autorului luării de ostatici la acest supermarket cu specific evreiesc, Amédy Coulibaly.

La mai vine de trei ani de la atacuri, primele dintr-un val de atentate jihadiste fără precedent în Franţa, soldate cu 245 de morţi, investigaţiile nu au stabilit de unde sau cum şi-au procurat arsenalul autorii masacrului de la Charlie Hebdo, fraţii Kouachi, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.