Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat care a condus cu Google Maps a murit după ce s-a prăbușit șase metri în gol

protocol.com
google maps

Un bărbat a condus pe un traseu recomandat de Google Maps și a murit plonjând cu mașina șase metri. Google Maps îl îndrumase către o zonă în care un pod s-a prăbușit de mai mulți ani. Familia acestuia dă în judecată gigantul tehnologic.

Google a fost dat în judecată de familia unui bărbat care a căzut cu mașina de pe un pod prăbușit în timp ce urmărea Google Maps, anunță Sky News. Familia lui Philip Paxson acuză gigantul tehnologic de neglijență, susținând că a fost informată de cinci ani că podul era prăbușit, dar nu și-a actualizat sistemul de navigație.

Vânzător de dispozitive medicale și tată a doi copii, bărbatul s-a înecat în septembrie anul trecut după ce Jeep-ul său a plonjat în Snow Creek din Hickory, Carolina de Nord, potrivit unui proces început marți.

El se întorcea acasă de la petrecerea de aniversare a fiicei sale de 9 ani printr-un cartier necunoscut, când Google Maps l-ar fi îndrumat să traverseze podul prăbușit.

„Fetele noastre întreabă cum și de ce a murit tatăl lor, iar eu nu găsesc cuvinte pe care să le înțeleagă, pentru că eu, ca adult, nu pot înțelege cum cei responsabili de indicațiile GPS și de pod au putut acționa cu atât de puțină considerație pentru viața umană”, a declarat soția sa, Alicia Paxson.

Poliția care a găsit cadavrul lui Paxton în mașina răsturnată și parțial scufundată a declarat că nu existau bariere sau semne de avertizare pe drum.

Șoferul a ieșit cu mașina de pe un drum nesupravegheat și s-a prăbușit aproximativ 6 metri.

Anchetatorii din Carolina de Nord au afirmat că podul nu fusese întreținut de oficiali locali sau de stat, iar compania dezvoltatorului inițial s-a dizolvat.

Mai multe persoane au anunțat Google Maps despre prăbușire în anii care au precedat morții lui Paxson și au îndemnat compania să actualizeze informațiile despre traseu. Dosarul depus în instanță include înregistrări de la un alt localnic din Hickory care a folosit funcția "suggest an edit" (sugerează o modificare) a hărții în septembrie 2020 pentru a avertiza compania că îndruma șoferii peste podul prăbușit.

Un e-mail din noiembrie 2020 de la Google confirmă că firma a primit raportul și că analizează modificarea sugerată, dar procesul susține că Google nu a luat nicio măsură ulterioară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.