Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat care a coordonat transportul unor irakieni pentru trecerea ilegală a frontierei a fost trimis în judecată

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Un bărbat aflat în arest la domiciliu a fost trimis în judecată pentru trafic de migranţi, după ce la începutul lunii martie, în schimbul unor sume de bani, ar fi îndrumat şi coordonat alte două persoane pentru a transporta doi cetăţeni de origine irakiană în scopul trecerii frauduloase a frontierei, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus trimiterea în judecată pentru infracţiunea de trafic de migranţi atât a inculpatului aflat în stare de arest la domiciliu precum şi a altor doi inculpaţi, aflaţi sub control judiciar. Aceştia din urmă au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 3 martie 2021, în scopul obţinerii unor sume de bani cuprinse între 150 şi 1.000 de euro/migrant, inculpatul trimis în judecată a îndrumat şi coordonat pe ceilalţi doi inculpaţi cu privire la locurile de unde urmau a fi preluaţi şi predaţi doi migranţi (cetăţeni de origine irakiană, având statutul de toleraţi pe teritoriul României), pentru a le asigura acestora trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României. În acest sens, prin intermediul comunicaţiilor telefonice, principalul inculpat a comunicat coordonatele locaţiilor, fotografiile celor doi migranţi şi modalitatea de achitare şi predare a sumelor de bani reprezentând costul transportului acestora", se arată în comunicatul DGA.

În urma unei acţiuni de prindere în flagrant, atât migranţii, cât şi coordonatorii lor au fost surprinşi în autovehiculul oprit pentru verificări şi au fost conduşi la unitatea de parchet pentru audieri iar inculpatul care a coordonat preluarea şi transportul migranţilor a fost prins şi reţinut de poliţişti în municipiul Satu Mare.

Prin rechizitoriul întocmit în acest dosar s-a dispus clasarea cauzei faţă de cei doi migranţi de origine irakiană (cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei), iar pentru cei doi inculpaţi care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei a fost propusă instanţei de judecată o pedeapsă de doi ani, respectiv doi ani şi jumătate, cu suspendarea executării sub supraveghere.

În această cauză poliţiştii anticorupţie de la Serviciul Anticorupţie Vâlcea au efectuat mai multe activităţi de procedură penală la delegarea şi sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.