Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat care încerca să vândă substanţe toxice furate din Italia, reţinut de poliţişti

signbox.co.uk
toxic biologic

Un bărbat care încerca să vândă substanţe toxice furate din Italia a fost reţinut după o operaţiune de prindere în flagrant derulată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, în cadrul unei acţiuni comune transfrontaliere şi în urma informaţiilor obţinute cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), au fost vizate mai multe persoane care ar fi încercat să comercializeze 4.420 de flacoane de insecticid.

"În fapt, la data de 6 iunie 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş au depistat în trafic, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timişoara, un autoturism şi o autoutilitară, în care se aflau cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice. În urma efectuării controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conţinând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanţe toxice, produsele fiind oferite spre vânzare la preţul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia, valoarea de piaţă a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, cele 4.420 de flacoane care conţineau insecticid au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi s-a procedat la indisponibilizarea autoutilitarei, până la finalizarea cercetărilor.

Cele cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, pentru audierii. De asemenea, un mandat de percheziţie domiciliară a fost pus în executare la data de 6 iunie în municipiul Arad.

"În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara", se mai menţionează în comunicatul IGPR.

IGPR precizează că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu autorităţile judiciare din Italia, vor efectua în continuare cercetări, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor cinci persoane şi luării măsurilor legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.