Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat care trăiește singur de 30 de ani pe insula Budelli este obligat de autorități să plece

twitter
insula

Singur pe o insulă de vis? Mauro Morandi și-a împlinit această dorință. De 30 de ani încoace este paznicul insulei Budelli. Plaja cu nisip de culoare roz este unică în lume, iar Mauro o apără ca pe o bijuterie prețioasă. Numai că acum autoritățile îi cer să plece. Un reportaj Deutsche Welle, potrivit stiri.tvr.ro.

Morandi apără Spiaggia Rosa - una dintre cele mai renumite plaje de la Marea Mediterană, situată pe insula Budelli. Nisipul în nuanțe rozalii este unic. O comoară pe care Mauro o păzește cu sfințenie. În 1989, în plimbările sale pe mare, Mauro a ajuns aici. I se stricase ambarcațiunea. Așa a descoperit superba insulă situată între Corsica și Sardinia. De-atunci, bărbatul - acum octogenar - trăiește singur pe insulă și se descurcă tot singur:

Citește și: Ludovic Orban, reacție-fulger la protestele din Capitală și din alte orașe ale țării: Este necesară această măsură

MAURO MORANDI, locuitorul insulei: "Când am venit aici habar nu aveam să schimb un bec. Dar am fost nevoit să învăț tot ceea ce era important pentru a putea supraviețui."

Robinson Crusoe de Italia folosește tot ceea ce are de oferit această insulă stearpă: de la aloe vera la fructul cactusului: Cu aloe îmi tratez rănile sau arsurile solare. Fiindcă pe Budelli, umbră există numai în jurul colibei.

Două găini sunt singurii lui tovarăși.

Cu alimente îl aprovizionează amicii săi de pe ambarcațiuni. Ca fost profesor, are o pensie ce-i permite să-și umple cămara: "Înainte îmi făceam eu cumpărăturile. Dar nu mi se mai permite să folosesc ambarcațiunea cu motor. Așa că depind de ajutorul altora."

Dar curând s-ar putea termina cu singurătatea în paradis. Nicio barcă gonflabilă pe Spiaggia Rosa, niciun Mauro pe Budelli. Așa cere administrația parcului național a arhipelagului Maddalena.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

MICHELE ESPOSITO, reprezentantul parcului: "Acolo vrem să înființăm o stație de cercetare sau un muzeu, în locul colibei lui Mauro, pentru ca vizitatorii plajei cu nisip roz să se poată bucura mai mult de splendoarea acestei bijuterii naturale."

Administrația parcului național este de părere că Mauro ar trebui să plece. Acum șase ani, statul italian a devenit proprietarul insulei - până atunci privată. Deci contractul lui Mauro ca paznic al acestei fâșîi de pământ nu este valid.

Mauro Morandi nici nu se gândește să se lase alungat din paradisul său. Așa că luptă cu arme moderne: într-o petiție online, aproape 60.000 de internauți cer că el să rămână. Altfel, cine ar mai posta zilnic agresiunile la care este supusă natura? Plaja de culoare roz trebuie apărată și de turiștii indisciplinați.

Acum 26 de ani, accesul acestora a fost interzis fiindcă distrugeau plaja luând ca suvenir nisip. De părere că Mauro ar trebui să rămână sunt și vizitatorii care îl întâlnesc în zilele de vară, pe traseele de pe insulă, prestabilite de paznicul locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.