Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat de 29 de ani și un adolescent au fost arestaţi preventiv pentru trafic de minori

huffingtonpost.co.za
catuse

Doi tineri, dintre care unul are 17 ani, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de minori după ce au racolat o fată pe care au determinat-o să practice prostituţia pe raza municipiilor Galaţi şi Bucureşti, informează, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Conform unor comunicate emise de IPJ Galaţi şi DIICOT, minora, care avea posibilităţi materiale precare, a fost racolată prin metoda "loverboy".

"În cauză s-a reţinut că, începând cu luna februarie 2022, cei doi inculpaţi din judeţul Galaţi au racolat, utilizând metoda 'loverboy', în scopul exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, cu posibilităţi materiale precare, pe care, ulterior, au transportat-o, transferat-o şi cazat-o în diferite imobile închiriate în regim hotelier de pe raza municipiilor Galaţi şi Bucureşti, unde au determinat-o la practicarea prostituţiei. În vederea exploatării sexuale a persoanei vătămate, inculpaţii au postat anunţuri pe un site specializat în publicarea de anunţuri, indicând un număr de telefon la care răspundea unul dintre inculpaţi. Sumele de bani obţinute din exploatarea persoanei vătămate erau ulterior însuşite de inculpaţi", arată anchetatorii.

Un bărbat de 29 de ani şi un tânăr de 17 ani, cu domiciliile în municipiul Brăila, respectiv în comuna Smârdan, judeţul Tulcea, au fost reţinuţi pentru trafic de minori, ei fiind prezentaţi vineri Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul BCCO Galaţi, al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.