Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Botoşani a fost amendat pentru faptul că avea la stână 15 câini, dintre care doar unul legat

animalzoo.ro
câini ogari

Doi bărbaţi care au fost depistaţi de jandarmi în timp ce erau cu câini ogari pe fondurile de vânătoare Dângeni şi Brăeşti au fost amendaţi, unul dintre ei fiind sancţionat inclusiv pentru faptul că avea la stână 15 câini, dintre care doar unul legat.

Conform datelor comunicate, luni, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Botoşani, cei doi botoşăneni au de achitat amenzi însumând 10.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, scrie Agerpres.ro.

"Cei doi au fost depistaţi de jandarmi pe fondurile de vânătoare Dângeni şi Brăeşti cu câini ogari, faptă de natură contravenţională care poate fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei. De asemenea, unul dintre bărbaţi a fost amendat şi pentru că avea la stână 15 câini, din care doar unul era legat, în condiţiile în care numărul admis de lege pentru însoţirea turmelor este de maxim trei câini în zona de câmpie, patru în zona de deal şi şase în zona de munte, dacă turma nu are mai mult de 300 de animale. Paza stânelor se poate asigura cu un număr nelimitat de câini doar dacă aceştia sunt ţinuţi în ţarcuri special amenajate în acest scop", menţionează sursa citată.

În cadrul acestor misiuni, jandarmii au cooperat cu reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Botoşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.