Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Guineea, care a intrat legal în România ca student la UPG Ploiești, este obligat să părăsească țara ca urmare a exmatriculării sale

ziarulprahova.ro
facultate ploiesti

Un bărbat de 35 de ani din Guineea, care a intrat legal pe teritoriul României după ce a fost înregistrat ca student în an pregătitor la Universitatea Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti, este obligat să părăsească ţara ca urmare a exmatriculării sale.

Potrivit unui comunicat emis, luni, de Serviciul pentru Imigrări al judeţului Prahova, în data de 18 noiembrie a fost efectuată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

"Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, într-un campus universitar (n.r. campusul UPG Ploieşti), un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Guineea, care nu mai îndeplinea condiţiile pentru care i-a fost acordat dreptul de şedere în România. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cetăţeanul străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind înregistrat student în an pregătitor la o universitate din municipiul Ploieşti, însă nu frecventa cursurile acesteia, motiv pentru care a fost exmatriculat", precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al UPG Ploieşti, Mirela Dulgheru, a precizat, pentru AGERPRES, că persoana respectivă nu s-a prezentat la cursuri şi examene şi nici nu a achitat taxele, astfel că a fost exmatriculată.

Având în vedere faptul că bărbatul continua să locuiască fără forme legale în căminul din campusul universitar, reprezentanţii UPG au anunţat Serviciul pentru Imigrări.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări i-au revocat dreptul de şedere, fiindu-i emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.