Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Republica Moldova a fost vaccinat pe marginea drumului. Cum explică Ministerul Sănătății gestul

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Ministerul Sănătății a venit cu un comentariu în privința cazului bărbatului vaccinat anti-COVID-19 în acest weekend, pe marginea drumului într-un sat din Moldova. Răspunsul a fost oferit de către secretarul de stat, Svetlana Nicolaescu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Unimedia.

„Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică au fost realizate mai multe acțiuni de mobilizare comunitară. Echipele mobile au mers și au îndemnat persoanele să se vaccineze.

Toate punctele de vaccinare au activat în cadrul centrelor de sănătate. Administrarea vaccinului se realizează și poate fi realizată doar de către lucrătorul medical instruit în acest sens, la fel este importantă respectarea tuturor pașilor înainte de administrare și după.

Acest lucru poate fi făcut de echipa mobilă nu doar în incinta unui centru de sănătate, dar cu respectarea măsurilor obligatorii”, a spus aceasta.

Secretarul de stat a mai menționat că există o bază de date unde se regăsesc toate persoanele vaccinate, inclusiv acel bărbat vaccinat în stradă.

Un bărbat a fost vaccinat anti-COVID-19, chiar pe marginea drumului, într-un sat din Moldova. Imaginea cu acesta ar fi fost publicată de către deputatul PAS, Radu Marian, care ulterior ar fi șters-o din cauza comentariilor critice. Imaginea, însă, a fost salvată de unii internauți care au redistribuit-o.

„Se vaccinează la necesitate și în stradă, pentru că sunt oameni care n-o să se deplaseze la un centru de vaccinare standard”, afirmă deputatul PAS, Dan Perciun. Acesta menționează că există și niște măsuri de siguranță care trebuie respectate, însă practica de a vaccina și în stradă există și în SUA, și Canada.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție după ce pe rețelele sociale a apărut o imagine în care un bărbat a fost imunizat anti-COVID-19 chiar pe marginea drumului.

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în Parlamentul Republicii Moldova, Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au criticat dur decizia autorităților de a administra cetățenilor vaccinul împotriva COVID-19 direct în stradă.

Și liderul PSRM a criticat modul în care PAS realizează „vaccinarea anti-COVID-19”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.