Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Republica Moldova a încercat să intre în țară cu o carte de identitate falsă

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit, ascunsă asupra unui bărbat din Republica Moldova, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România, ce s-a dovedit a fi falsă, informează, joi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autoturism, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane cunoscute pe reţelele de socializare, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Franţei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.