Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat este cercetat penal pentru încălcarea dreptului la viaţă privată, după ce şi-a înregistrat audio fosta concubină

reportofon inregistrare audio

Un brăilean de 44 de ani este cercetat penal pentru încălcarea dreptului la viaţă privată, după ce şi-a înregistrat audio fosta concubină fără acordul acesteia, potrivit informaţiilor furnizate, joi, de IPJ Brăila, scrie Agerpres.

O brăileancă în vârstă de 43 de ani s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Brăila şi a reclamat faptul că a fost înregistrată audio fără acordul său. 

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia a luat la cunoştinţă despre faptul că, în timp ce se aflau la domiciliul său din municipiu, a fost înregistrată audio, fără acordul său, de către fostul concubin, un brăilean de 44 de ani.

Citește și: Imagini HALUCINANTE - Atac cu toporul în plină stradă, lângă casa unui ministru. O persoana a decedat, alta se află în stare gravă / VIDEO

"Reamintim brăilenilor faptul că urmărirea fără drept a unei persoane, agasarea sa, provocându-i teamă, fotografierea, filmarea ori înregistrarea fără drept în spaţiul intim al locuinţei ori publicarea de imagini sau mesaje jignitoare la adresa acesteia pe site-urile de socializare sunt doar câteva dintre modalităţile prin care îi poţi afectata unui individ libertatea psihică şi dreptul la viaţă privată. Constituie infracţiunea de violare a vieţii private atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private", se arată în comunicatul IPJ Brăila. 

Pentru infracţiunea de violare a vieţii private, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.