Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat este cercetat pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut 400.000 de euro ca să intervină pe lângă magistrați

facebook
justitie dosar penal

Un bărbat a fost reținut miercuri pentru 24 de ore de procurorii DNA. El este acuzat de trafic de influență, după ce ar fi pretins 400.000 de euro de la un inculpat acuzat de luare de mită ca să intervină pe lângă magistrați pentru achitarea acestuia.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

Procurorii susțin că, în perioada octombrie – decembrie 2020, inculpatul ar fi pretins inițial de la o persoană trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, martor în dosar, suma de 600.000 de euro, care, după mai multe „negocieri”, s-a diminuat la 400.000 de euro, plătibili în două tranșe.

Acesta ar fi primit marți suma de 200.000 de euro, moment în care a fost prins în flagrant.

„În schimbul acestor bani, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților ce ar urma sa judece dosarul martorului în calea de atac a apelului și-i va determina pe aceștia să pronunțe o soluție de achitare față de acesta”, se arată în comunicat.

Inculpatul va fi prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.