Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat este cercetat pentru violență în familie, după ce fiica lui a cerut ajutor pe Facebook

businessinsider.com
facebook lupă

Un bărbat din orașul Rovinari este cercetat de polițiști, după ce, duminică seara, fiica lui a postat un mesaj pe pagina de Facebook a unei asociații, în care cerea ajutor. Fata a scris „Vă rog, ajutați-mă! Sunați la Poliție. Mă băte tati", potrivit Mediafax.

O fată de 15 ani, din orașul Rovinari, a postat, duminică seara, pe pagina de Facebook a Asociației Uniunea Femeilor din Gorj un mesaj în care cerea disperată ajutor. „Vă rog, ajutați-mă! Sunați la Poliție! Mă bate tati că vorbeam la telefon (...) M-a închis în casă", a scris fata, care a indicat și adresa la care să meargă polițiștii. Reprezentanții asociației au sesizat Poliția în acest caz, iar fata și tatăl ei au fost dusși la secție pentru audieri.

„Cazul minorei se află în evidența asociației noastre, astfel că minora ne-a solicitat sprijin după ce a fost agresată de tată. De asemenea, situația familială a acestora este monitorizată și de Direcția de Protecție a Copilului Gorj și de Poliția Rovinari. Adolescenta a beneficiat de consiliere psihologică, iar noi încercăm să îi fim alături pentru soluționarea problemelor pe care le întâmpină", a precizat Andreea Popa, purtătorul de cuvânt al Asociației Uniunea Femeilor din Gorj.

Citește și: Anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, după ce o familie a reclamat că fetiţa lor a fost bruscată de medicul pediatru

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz.

„Având în vedere aspectele semnalate, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari s-au deplasat la adresa indicată, unde a fost identificată minora de 15 ani, din orașul Rovinari, și tatăl acesteia, de 38 de ani, din aceeași localitate. S-a luat măsura conducerii acestora la sediul Poliției, pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor legale. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie", a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

O echipă din cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a mers, luni, la locuința fetei, fiind dispusă o amchetă.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj s-a autosesizat în urma apariției în presă a cazului minorei de 15 ani, care susține că a fost bătută de tatăl ei. O echipă pluridisciplinară din cadrul DGASPC Gorj se deplasează la fața locului pentru a evalua situația", a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Surse apropiate anchetei au precizat că tatăl acuzat de violență în familie ar fi declarat la audieri că a închis-o pe fată în locuință, întrucât aceasta ar fi vrut să plece de acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.