Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat înarmat s-a sinucis după ce a ucis doi soldaţi bosniaci la Sarajevo

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

Un bărbat înarmat care a împuşcat mortal doi soldaţi bosniaci şi a rănit un altul s-a sinucis miercuri după ce poliţia i-a înconjurat casa situată la marginea capitalei Sarajevo, au anunţat autorităţile, informează Reuters. 

Atacatorul, identificat ca Enes Omeragic, a deschis focul cu o armă automată la o casă de pariuri din apropierea barăcilor armatei în cartierul Rajlovac al capitalei, omorând doi militari bosniaci. 

În timp ce a fugit de la locul faptei, el a tras de asemenea într-un autobuz circulând pe o linie de transport în comun rănind un al treilea soldat. Şoferul autobuzului şi doi pasageri au fost răniţi de geamurile sparte, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sarajevo. 

"Un foc tras contra unui membru al forţelor armate este un foc tras contra Bosniei-Herţegovina", a declarat Denis Zvizdic, prim-ministrul ţării balcanice, după o întâlnire de urgenţă a guvernului. 

"Securitatea va fi ridicată la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente în viitor", a indicat Zvizdic, adăugând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute dar fac parte dintr-o investigaţie oficială. 

După incident, poliţia a înconjurat casa suspectului situată în apropiere. După ce s-a auzit o explozie, poliţia a descoperit corpul atacatorului, a declarat comisarul de poliţie din Sarajevo Vahid Cosic. 

Vecinii lui Omeragic au afirmat că acesta devenise recent un aderent al mişcării musulmane ultraconservatoare salafite, adaugă Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.