Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi pentru că obligau tinere să se prostitueze

arestat 2

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău i-au reţinut pe Barbu Tiberiu Edgar şi Cristina Diana Adam pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii luate joi de Tribunalul Bacău.

Citește și: Caz șocant în Neamț: Un bărbat şi-a dat foc la casă după care s-a spânzurat

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2015, Tiberiu Edgar şi Diana Adam au racolat, prin inducere în eroare, lipsire de libertate şi constrângere fizică şi psihică, mai multe tinere, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 ani, pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în locaţii de pe raza municipiului Bucureşti şi Suceava, publicând, în vederea atragerii clienţilor, anunţuri pe site-uri de publicitate.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că Tiberiu Edgar şi Diana Adam au recrutat o femeie, pe care au lipsit-o de libertate în două imobile din Bucureşti. Femeia a fost obligată, prin agresiuni repetate psihice şi fizice, să practice prostituţia şi să procedeze la o întrerupere de sarcină în evoluţie de 4 luni şi jumătate. Ulterior, victima a fost transferată într-un apartament din Suceava, unde fost exploatată sexual.

Tiberiu Edgar şi Diana Adam au reuşit apoi să recruteze o altă tânără, până la data de 23 august 2016, când cele două victime au reuşit să fugă şi să sesizeze organele de urmărire penală.

Procurorii mai spun că Tiberiu Edgar şi Diana Adam au recrutat prin intermediul anunţurilor de la mica publicitate o minoră, căreia i-au înlesnit practicarea prostituţiei în imobilul din municipiul Suceava.

În noaptea de 19 spre 20 septembrie, Tiberiu Edgar a răpit din Bacău pe una din fetele care reuşise să fugă, aceasta fiind adusă înapoi în imobilul din Suceava. În dimineaţa zilei de 21 septembrie tânăra a fost eliberată de poliţişti.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Suceava, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi cu sprijinul Jandarmeriei Române, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.