Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un bărbat din Vrancea s-a ales cu dosar penal după ce a taiat ilegal mai mulți arbori: Bărbatul și-a confecționat un dispozitiv artizanal de marcare a pomilor

padure lemne defrisari

Un bărbat de 39 de ani este cercetat penal pentru că ar fi tăiat mai mulţi arbori dintr-o pădure din Fitioneşti, o parte dintre aceştia fiind marcaţi în prealabil cu un dispozitiv artizanal falsificat cu ajutorul unei monezi de 100 de lei ieşită din circulaţie, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul

"Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Fitioneşti, împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Panciu - Valea Caregnei, au depistat un bărbat, de 39 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor (...). Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 15 decembrie 2018 - 20 ianuarie a.c. cel în cauză ar fi tăiat ilegal 18 arbori din speciile carpen, gorun, jugastru şi ulm dintr-o suprafaţă împădurită, situată pe raza comunei Fitioneşti", informează IPJ Vrancea.

O parte dintre arborii tăiaţi ar fi fost marcaţi cu un dispozitiv artizanal, falsificat cu ajutorul unei monezi de 100 de lei, care a fost confiscat de poliţişti în vederea expertizei.

"Poliţiştii au stabilit faptul că şapte cioate provenite din tăierea ilegală nu prezentau urme de marcare în regim silvic, iar 11 cioate prezentau la bază un cioplaj proaspăt şi amprenta unui dispozitiv circular efectuat pe o suprafaţă care imita forma unui dispozitiv special de marcat. Au fost ridicate calote cu cioplaj, în vederea efectuării expertizei criminalistice, precum şi dispozitivul artizanal susceptibil a fi folosit la falsificarea ciocanului de marcat, respectiv o monedă în valoare de 100 lei, ieşită din circulaţie, emisă în anul 1994", a precizat poliţia.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale - dispozitiv de marcare a arborilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.