Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un baros cu mânerul pătat cu 'sânge': cadoul șefului mercenarilor Wagner pentru Parlamentul European

theguardian.com
wagner

În ziua în care Parlamentul European a recunoscut Rusia ca țară care sponsorizează terorismul, Evgheni Prigozhin, cunoscut sub numele de "bucătarul lui Putin", a anunțat că va trimite un baros care poartă sigla Grupului Wagner la sediul acestei instituții a UE. Pe mânerul barosului se pot sesiza urme ale unei substanțe care ar trebui să imite sângele.

Canalul rusesc de pe Telegram CYBER FRONT Z a publicat un videoclip cu participarea angajaților uneia dintre companiile lui Evgheni Prigozhin, care arată în fața camerei "cadoul" șefului Grupului Wagner.

Barosul, pe care se poate vedea amprenta unei mâini murdare cu o substanță roșie, trebuie să meargă la sediul Parlamentului European. Obiectul poartă sigla unei companii de mercenari deținută oligarhul apropiat al Kremlinului.

Barosul a fost ambalat într-o cutie de vioară. Deocamdată, reprezentanții Parlamentului European nu au comentat gestul.

Context

Miercuri, Parlamentul European a adoptat o rezoluție conform căreia Rusia a fost recunoscută ca un stat care sponsorizează terorismul. 494 de deputați au votat pentru, 58 au votat împotrivă și 44 s-au abținut.

Povestea barosului

Pe 12 noiembrie, pe rețelele de socializare au circulat informații despre moartea unui fost mercenar al Grupului Wagner, care ar fi intrat în captivitatea ucraineană și apoi a început să vorbească despre culisele activităților organizației. Ulterior el ar fi fost recuperat de grupul Wagner și ar fi fost ucis, speculații greu de verificat până în acest moment. Într-un videoclip distribuit pe Internet, capul acestuia ar fi fost spart cu un baros.

Cine este Evgheni Prigozhin?

Evgheni Prigozhin este unul dintre cei mai apropiați și foarte de încredere asociați ai președintelui rus. El a câștigat porecla de "bucătarul lui Putin" pentru că firma sa de catering livrează mâncare Kremlinului.

Oligarhul este fondatorul unei companii de mercenari cunoscută sub numele de Grupul Wagner, ale cărei forțe ajută armata rusă în invazia sa în Ucraina. Evgheni Prigozhin ar trebui, de asemenea, să coordoneze neoficial activitățile "fermelor de troli" online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.